Meggyőző játékkal és szédületes gólokkal végül 4-1-es győzelmet aratott az Arsenal a Premier Liga 8. fordulójában, a Norwich ellen - ezzel az eredménnyel pedig immáron egyedül vezetik a tabellát Arséne Wenger fiai a Chelsea és a Liverpool előtt.

A mérkőzés követő sajtótájékoztatón Wenger megosztotta a véleményét az újságírókkal.

"4-1-re nyertünk úgy, hogy a Norwich kapusa jó formában védett. Ugyanakkor a Norwich is jól játszott, ezért is furcsa egy kissé ez az eredmény, nagyon megnehezítették a dolgunkat. A 30. és a 60. perc között egy kissé küszködtünk, alig bírtuk magunknál tartani a labdát. A meccset követően annyit tudok mondani, hogy jó csapat a Norwich."

Wenger leginkább az Arsenal első góljára tért ki, ami egy pompás egyérintős összjátékból született Jack Wilshere és Olivier Giroud között, amelyből végül az angol megszerezte a hazaiaknak a vezetést.

"Kétségtelenül ez az egyik legszebb arsenalos gól, és azért örültem ennek a leginkább, mert csapatmunka volt. Nagyszerű összjáték volt magas sebességnél, nagy kár, hogy nem születik ebből mindig gól. Minden elem megtalálható volt a gólban: technikai színvonal, azonnali gondolkodás, gyors reakciók és higgadtság a kapu előtt. Minden benne volt, amit az ember akar: sebesség, higgadtság. Nagyszerű gól volt, ugyanakkor szereztünk már jópár pompás találatot ebben a szezonban. Mindegyik gólunk remek volt, de igazán az elsőt emelném ki, mert egy színtiszta improvizáció volt."

Az Arsenal tehát jó formában várhatja a Dortmund elleni 3. Bajnokok Ligája-csoportkörmeccset, ám Wenger azt gondolja, még túl korai lenne párhuzamot vonni akár a Veretlen-kerettel.

"Egy kissé még túl korai, még karácsonynál sem tartunk! De összességében meggyőzőek vagyunk és sikerre éhesek. Nagyszerű az összetartás, s megkapjuk a kellő biztatást a lelátókról is. Megvan a minőségünk, de azon múlik, hogy meddig jutunk el, hogy milyen egyenletes teljesítményt nyújtunk a szezon folyamán, illetve hogy mennyit adunk bele, hogy megnyerjünk minden egyes meccset. Az is fontos lesz, hogy ne lépjünk be a komfortzónánkba. Ez a legmagasabb szint."

"Megvan a kellő hit a csapatban, ami minden egyes győzelemmel erősödik. Hosszú idők óta azonban úgy mentünk bele az októberben, hogy hátrányt kellett lefaragnunk, s jelenleg jobb helyzetben vagyunk. Ezzel együtt még hosszú út áll előttünk. Csapatszinten tovább kell még fejlődnünk és meg kell őriznünk az összetartást is."

A csapatnál azonban egy újabb sérültet kellett felírni a már amúgyis hosszú listára, miután Mathieu Flamini kisebb agyrázkódás miatt nem tudta folytatni a játékot. Wenger még nem tudja, hogy a francia bevethető lesz-e kedden, a Dortmund ellen, de úgy gondolja, a rotáció idén is fontos eleme lesz a szezonnak.

"Flamini agyrázkódást szenvedett, kettőslátása volt. A csapatorvos tanácsára cseréltem le őt, nem akartam feleslegesen kockázatot vállalni. Nem tudom, hogy rendben lesz-e keddre, majd az orvosok eldöntik. Általában öt napot ki kell hagynia az adott játékosnak, de nem tudom, milyen súlyos volt az agyrázkódása."

"A rotáció azonban fontos lesz: 23 nap alatt hét meccsünk is lesz. Mindenkire szükség lesz. Ma egy kicsit pihentethettem Ramsey-t, mert eddig még mindegyik bajnokin játszott és éppen most teljesített kétszer 90 percet a válogatottjában is. Most van lehetőségem, hogy pihentessem azokat a játékosokat, akiknél fenn áll egy esetleges sérülésveszély. Majd trükközni fogok, de mindenki játszani fog. Ráadásul azt se feledjük el, hogy jelenleg Walcott, Oxlade-Chamberlain és Podolski sem áll a rendelkezésemre." - tette hozzá Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

11 éve
Törölt felhasználó
hát sanogora és bendtnerre szerintem nagyon építeni azért nem lehet egy majdnem teljes szezont ha akarunk vmit(bár bendtner jól mozgott a norwich ellen el kell ismerni) Őszintén srácok,ha így megy klassziskus szélső nélkül akkor minek tegyük be poldit pl aki 4-5 meccsenként játszik jól,tavaly is elég sok kritikát kapott tőlünk szinte mindenkitől.Igaz félelmetes bal lába van és sokszor húzott ki minket a szarból,de én pl Oxit jobban preferálom azon a poszton. Gyorsabb jobban cselez és jobban is védekezik,viszont kpról ki maradna ki? ramsey esélytelen Özil szintén mire visszatérnek a sérültek addigra Santi is belejön és jackienek is bérelt helye van mint ahogy flamonak is nálam,tehát nehéz lenne a kezdőt kinevezni ha mindenki okés,bár ez legyen a papa baja. Viszont a folytonos rotálás sem biztos,hogy jól fog működni,igaz a kicsik ellen be lehet venni,de ha épp nem jön be és gyorsan beküldünk 3 spílert,sem biztos,hogy úgy szállnak be,hogy kedvező legyen.Sztem az alap csapat adott a többit meg majd a papa megoldja.
11 éve
Törölt felhasználó
gnabry tényleg elég jól teljesített,de még nem jött el az ő ideje,a ligakupában és adott esetben szerintem az fa kupában is meg fogja kapni a lehetőséget,de nagyon fiatal még, szerintem ő jövőre fog igazán az első csapathoz tartozni.
walcott gyors elfutásain kívül nekem nem is hiányzik annyira a szélsőjáték mert a hatalmas formában teljesítő ramsey,özil,giroud,wilshere 4-es teljesen feledteti egyenlőre hogy ide kéne egy klasszikus szélső:) de persze lesznek ők is nemsokára, hisz walcott, poldi, és oxi és nemsokára bevethető!na akkor ki fogja az arsenalt megverni?:) valamint sanogo visszatérésével lesz még egy cserecsatárunk bendtner mellé... bár egyre erősödnek a pletykák hogy esetleg benzemáért vagy lewandowskiért ajánlatot tehet wenger januárban, de ha akkor is így fog menni a játék akkor szerintem senki sem jön majd...akkor ezek a sztárcsatárok szerintem maradnak nyárra.
11 éve
Törölt felhasználó
TheOX! Gnabry előtt még ott egy egész pályafutásnyi idő, nem kell sürgetni! Kapott egy kis ízelítőt a Premier League-ből, neki már ez is bónusz volt, és egyébként is hosszú a szezon, nem hiszem, hogy Wales-ben láttuk utoljára a pályán. A Chelsea ellen COC meccsen biztos számolni fog vele is Wenger.
11 éve
Törölt felhasználó
Egyedül azt sajnálom, hogy Gnabry már a padon sem volt ott. Pedig kora ellenére nagyon jó. Nagy önbizalma van, bemeri vállalni az egy az egy elleni cseleket, képes megbontani a védelmet. Utolsó meccsén gólt is lőtt... Sajnálnám ha nem kapna már lehetőséget, mert szerintem tudna vele élni.
11 éve
Törölt felhasználó
Az, hogy Walcott mekkora fegyver lesz ebben a csapatban, a Sunderland elleni meccsen láthattuk... Özil háromszor ugratta ki ziccerben, az most más kérdés, hogy akkor nem sikerült gólt lőnie. A jelenlegi támadószekcióban ő az egyetlen, aki a gyorsaságát használva ki tud lépni a védők közül. Ha megfigyelitek, idén a legtöbb gólunkat felállt védelemmel szemben lőttük. Ezzel nincs is baj, tökéletesen csinálják a fiúk, de Walcott egy új elemet ad a játékhoz, amit Özil labdáival csúcsra lehet járatni. Badarság lenne ezt nem használni, amikor egészséges és formában van a srác. Ráadásul a centerezései az egyik legjobbak a csapatban - nagyon érzi Giroud-ut, és ez fordítva is igaz!
Egyébként pedig klasszikus szélső nélkül játszunk meccsek óta - ez pedig meg is látszik. Hogy a fenébe ne férne be Walcott, és alkalmanként Podolski is (még ha a helyén valószínűleg Cazorla lesz az első opció), Ox-ról nem is beszélve?!

Szólj hozzá