A West Brom elleni meccsel megszakadt az Arsenal jó sorozata - Arséne Wenger csapata ugyanis 1-1-es döntetlent játszott Steve Clark együttesével.

A mérkőzésen a hazaiak szerezték vezeték Yacob révén, ám az Arsenal végül döntetlenre mentette a találkozót Jack Wilshere révén.

Az Ágyúsok ezúttal nem játszottak kiváltképpen jól, ennek ellenére Giroud révén közel kerültek a vezető találat megszerzéséhez, ráadásul egy jogos büntető is elmaradt a hajrában. A pontvesztés ellenére is azonban az Arsenal vezeti a tabellát.

"Elégedett semmiképpen nem vagyok az egy ponttal, hiszen nyerni jöttünk ide. Azonban a játék képe alapján igazságos eredmény született. 1-0-ás hátránnyal mentünk a félidőre, ráadásul Anelka révén nagyon közel kerültek a második találatukhoz is - onnan már nehéz lett volna a dolgunk."

"Azért van miért bánkódnunk nekünk is, hiszen az 1-1-es állást követően sikerült volna megszereznünk a vezetést is. Ugyanakkor a csapatszellem és az elszántság végig a helyén volt, erre nem lehet panaszunk. A West Brom jól védekezett, ma is megmutatták, hogy miért tudtak nyerni a Manchester United ellen is. Ráadásul Anichibe nem is volt bevethető állapotban, de még így is ott volt Long és Morrison a keretükben, amely igen nagy."

Wenger kiváltképpen Wilshere-re tért ki az értékelőjében. Az angol játékos felejthető első félidőt nyújtott, ám a másodikban összeszedte magát, s végül ő húzta ki a csapatot a gödörből.

"Őszintén szólva azt gondolom, hogy belőle sosem lesz gólkirály, de ő egy olyan játékos, aki bármikor helyzetbe hozhatja a társait. Ebben a szakmában mindez egyszerű: először is kellenek olyan játékosok, akik gólt szereznek, meg kellenek olyanok, akik nekik termelik a labdákat. Jack inkább ez utóbbiba tartozik. Természetesen ez nem akadálya annak, hogy ő is szerezzen gólokat, és jó tudni, hogy ő is képes erre. Egy évvel ezelőtt még Aaron Ramsey-vel voltunk hasonló helyzetben, aztán minden el kezd jönni a természetes úton."

"Elégedett vagyok Jackkel. Nem volt különösebben jó első félideje, de megmutatta a jellemét és a végéig küzdött. Jó dolog, hogy végül eredmény kísérte az erőfeszítéseit."

Wenger arra a kérdésre nemmel válaszolt, miszerint a hétközi események hátrányosan befolyásolták-e Wilshere teljesítményét. Mint ismert, az angol játékos cigarettázáson kapták szerda este, amiért megfeddte Wenger a meccs előtti sajtótájékoztatón.

"Jack egy őszinte játékos, aki tudja, mikor hibázik. Manapság a bulvárlapoknak hála semmi nem maradhat titokban. Ezzel neki is meg kell birkóznia és tanulnia kell a hibájából. Ami a számára és az Arsenal számára fontos az az, hogy a pályán válaszoljon ezekre a dolgokra."

Az Arsenal a döntetlenjével is az első helyen tanyázik a tabellán. A bajnokság most két hétre szünetel a válogatott vb-meccsek miatt.

"Úgy gondolom, fontos volt elkerülni a vereséget ma. A mentális kényelmünknek jót tesz, hogy két idegenbeli meccset követően az első helyen állunk a tabellán."

A válogatott meccseket követően az Arsenal több sérült játékosa közül is visszatérhetnek, várhatóan Cazorla és Sanogo mindenképpen, de Walcott és Podolski is hamarosan játékra jelentkezhet ma.

"Korábban teljes kerettel is veszítettünk már idegenbeli meccseket. Amúgy sem panaszkodhatok a kispadra, hiszen fitt volt Monreal, Rosicky, Vermaelen, Bendtner és Gnabry is, utóbbi játékos a múlt héten eredményes volt. Szóval volt minőség a kispadunkon."

S bár az Arsenal vezeti a tabellát, Wenger továbbra sem akar a bajnoki címről beszélni.

"A bajnoki hozzáállás a szezon közben alakul ki. Számunkra most az a legfontosabb, hogy abban a stílusban folytassuk tovább a játékot, amelyikben mi akarjuk. Megvan a vágyunk és az elszántságunk, de még mindig csak október van. Márciusban, áprilisban majd beszélhetünk ezekről a dolgokról, de még most túl korai. Csak az a fontos, hogy a sorozatunkat továbbvigyük."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

11 éve
Törölt felhasználó
hát igen ramsey és jack sem szélső és ez meg is látszott meg 10 emberrel védekezett a west brom és már stoke cityre emlékeztető "védekezést" mutattak be.
11 éve
Törölt felhasználó
Szerintem nem olyan rossz eredmény ez a döntetlen, nagyon kellemetlen ellenfél ez a WBA, könnyen megégethettük volna a bokánkat ha Anelka belövi azt az ordító nagy ziccert. Én nem csak a fásultságban látom a problémát, sokkal inkább a szélsők hiányában, illetve, hogy a papa betette Ramsey helyére Artetát, és Rambó ment ki a szélre. Még a Napoli ellen jól működött ez a felállás, de tegnap nagyon simán levédekeztek minket, ennek ellenére is volt 1-2 elég pazar támadásunk. Nagyon kíváncsi leszek, hogy Wenger hogy fogja keverni a lapokat, kit ültet le a mostani csapatból ha Cazorla és Walcott és visszatér. Flamini elég kirobbanthatatlannak tűnik most, úgyhogy egyértelműen Artetanak kell az egyik padra szoruló embernek lenni, a másik már kicsit problémásabb, talán Wilshere..
11 éve
Törölt felhasználó
Ez lett az igazságos eredmény, ha jobban belegondolunk. Mindkét csapatnak voltak sima gólszerzési lehetőségei amit elbasztak, volt amiket a bíró nézett be de keményen... ez van, jobb ez az 1 pont mint a nagy 0 (még így is veretlenek vagyunk, nem tudom hány meccs óta :D ). A keret is lehet hogy már fásult volt, wba is jobban tolta mint ligakupában. Szünet után reméljük lesznek új visszatérők és nem sérül le senki a szünetbe, aztán folytathatjuk újult erővel a bajnokságot. COYG
11 éve
Hát.... a west brom azért minőségi focit tol, el kell ismerni. Valóban, nem voltunk a helyzetek magaslatán, de ennyi erővel bukhattunk volna pontokat teljes kerettel is. Minden meccset amúgy se lehet megnyerni. Az elmúlt idegenbeli meccseinket rendszerint megnyertük, várható volt, hogy a sorozat meg fog szakadni.
11 éve
Törölt felhasználó
Fásult volt ez a csapat, mert 2 hónapja folyamatosan ez a kezdő 11 játszik szinte. Nem gond az 1 pont, ha valamikor hát most belefért a baki. Válogatott meccsek után új játékosokkal, felfrissülve még magasabb szintre fogunk lépni, mint most.

Szólj hozzá