Arséne Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján megfeddte Jack Wilshere-t a játékos negatív magatartása miatt, miután a középpályást dohányzáson kapták az elmúlt napokban.

Wenger a sajtótájékoztatóján elmondta, hogy négyszemközt fog leülni Wilshere-rel beszélni az esetről, de azt kijelentette: ellenez minden magatartást, ami rossz fényt vet a játékosra, a csapatra és a sportra is.

"Nem igazán tudom, mi történt Jackkel, majd személyesen elbeszélgetek vele erről. Teljes mértékben ellenzem ezt a fajta magatartást." - mondta Wenger.

"Két dolog van ebben: játékosként millióknak vagy példakép; sportemberként pedig nem szabad olyat csinálni, ami káros az egészségre."

"Persze tény, hogy dohányozni vagy alkoholt inni lehet otthon is, zártkörben. De ha valaki nyilvánosan teszi ezt, az rosszul hat a megítélésére."

Wenger úgy véli, hogy Angliában kiváltképpen érzékenyek az emberek, ha egy sportember dohányzik. A francia elárulta: más országokban nem ez a helyzet - Johan Cruyff például 20 cigarettát is elszívott naponta, de Michel Platini és Zinadine Zidane is erős dohányosnak számított.

"Angliában mások a szokások. Nekem nem kell bemutatni a dohányzás negatívumát: én utaztam már Franciaországban olyan buszokon, amelyen nem láttuk egymást sem a sok füsttől."

"Akkoriban mindenki dohányzott. De az idők változtak, most már mindenki sokkal inkább odafigyel az egészségre. Szerencsére a sportemberek pozitív például bizonyultak."

"Azt kell mondanom, hogy az angolok sokkal érzékenyebbek a dohányzásra, mint a többi európai ország."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

11 éve
Törölt felhasználó
Én nem a meccstől félek, hanem a válogatott szünettől :S
11 éve
Törölt felhasználó
Én nem félek a holnapi meccstől. Tavaly tavasszal is nyerni tudtunk a birminghamieknél, most sem lesz könnyű, de behúzzuk! Egyébként pedig múlt héten majdnem a legerősebb felállású WBA-t a fiataljaink búcsúztatták a liga kupából, szóval látva, hogy a 'nagyok' mekkora formában játszanak, én teljesen nyugodt vagyok.
11 éve
Törölt felhasználó
csak holnap ne sérüljön meg senki se aztán válogatott szünet ahol nem lessz a válogatottba Santi,Walcott,Sagna azok tutkó felépülnek addigra és jöhetnek a nagy meccsek. de nagyon kéne még a holnapi 3 pont idegenben...ha fele annyira jól játszunk mint a napoli ellen akkor simán meglehet...Sir Jenkinson is kipihent szal szerintem ő is tud majd hajtani,mert nem sokat játszott mostanában
11 éve
Törölt felhasználó
Ez a MU 6 meccsből 3-at veszített és 1-et döntetlenre játszott, szóval annyira nem. Én inkább attól tartok, hogy új sérültünk lesz. Az nagyon hiányzik :-S
11 éve
Törölt felhasználó
ti nem féltek a holnapi meccstől? :) mu-t verték multhéten idegenbe...

Szólj hozzá