Wojciech Szczesny úgy gondolja, hogy a teljes csapat maximális elégedett lehet az elmúlt hetekben látott formával, s szerinte az Arsenal lendülete még tovább tarthat.

Az Arsenal mindössze egy meccsen kapott ki tavaly március óta, amikor nagy meglepetésre 2-0-ra megverték idegenben a Bayern Münchent. Az azt követő sorozatnak köszönhetően ismét a negyedik helyen végzetek Szczesnyék, a formába egyedül az Aston Villa tudott belerondítani az első fordulóban aratott 3-1-es győzelmüknek köszönhetően.

Tudjuk, hogy jó lendületben vagyunk, az utolsó hat meccsünket megnyertük, ebből négyet idegenben rendeztek. A meccsek pedig csak jönnek és jönnek, pláne most, hogy hétközben is lesznek elfoglaltságaink. Szóval úgy gondolom, hogy ez a forma tartható lehet a későbbiek folyamán is.
Nagy vágya a csapatnak, hogy jól védekezzünk. Idegenben nem szoktunk sok gólt kapni, sőt, az ebből fakadó kontratámadásainkból még mi vagyunk eredményesek.
Ha a csapat kitartóan védekezik a meccs folyamán, biztos lesz egy-két lehetőségre a kontrákra. Ezt használjuk ki, s szoktunk mostanság idegenben is nyerni.
Az nem foglalkoztat bennünket túlságosan, hogy melyik csapat szerzi meg az első gólt. Csak az a lényeg, hogy a végén nekünk legyen több. Reméljük, hogy ez még hosszú ideig így lesz.

Szczesny ugyanakkor azt is elmondta, hogy bosszantják az Arsenal ellen ítélt tizenegyesek - a játékvezetők hét mérkőzés alatt háromszor is büntetővel sújtották a csapatot.

A büntetők nem tesznek boldoggá. Rengeteg tizenegyest ítéltek meg ellenünk, amelyek miatt nem tudom kapott gólok nélkül lehozni a meccset. De a legfontosabb akkor is a három pont, amit sikerült szerdán is megszereznünk.

- árulta el Szczesny.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

11 éve
Törölt felhasználó
nagy ember!
11 éve
Törölt felhasználó
Hehe! Most a jó öreg Deannek sem lesz muníciója ellenünk ;-P
11 éve
Törölt felhasználó
ronin! Mondod ezt annak függvényében, hogy a drága Dean bácsi vezeti a mérkőzést? :D Amíg ő vezeti a meccsünket soha a büdös életben nem lesz gála.
11 éve
Törölt felhasználó
hát igen ...walcott-nak is jól jössz a marseille ellen a gól...a stoke ellen benne van 2 gól...a védelmük nem olyan kurva jó...csak giroud-nak jöjjön rendbe ebben a 3 napba a lába :D teljesen
11 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Igaz, hogy a Stoke jól kezdte a szezont..., de én "gálát" várok hétvégén ;) Konkrétan egy laza négyest hinthetnénk! :D

Szólj hozzá