Arséne Wenger elégedetten értékelte az Arsenal 1-0-ás győzelmét a csapat észak-londoni riválisa, a Tottenham ellen.

Az Arsenal ,ha nem is meggyőző játékkal, de Olivier Giroud klasszis góljának köszönhetően végül nyerni tudott a Spurs ellen.

"Fontos mérkőzés volt ez a számunkra. Ez a negyedik meccsünk volt két héten belül, így tudtam, hogy az utolsó 20 percben küszködni fogunk fizikálisan. Összességében meggyőző volt a győzelmünk, intenzív meccset játszottunk. Technikailag ugyan nem voltunk a legjobbak, számos olyan labdát veszítettünk el a mezőnyben, amelyeket máskor nem szoktunk." - mondta Wenger.

"Ugyanakkor a mai napon olyan elemeket is megmutattunk a játékunkban, amelyekhez nincsenek hozzászokva az emberek az Arsenalt illetően: az elkötelezettség, a vágy és a precíz védekezés. A Tottenham legjobbja a kapusuk volt, nélküle még nagyobb lehetett volna a gólkülönbség."

"A meccset végül három középső védővel fejeztük be, mert úgy gondoltam, hogy kell még egy ember a tizenhatoson belül, aki blokkolni tudja a fejeseket. Azt hiszem, Sagnának volt is két mentése. Az ember mindig aggódik, mi lesz az utolsó öt percben, ezt a pénteki Bayern München-Chelsea szuperkupa-meccs is jól mutatta. De a védekezés is a játék része. Már nem volt több erőforrásunk, hogy a saját játékstílusunkat játszhassuk."

Wenger a csapat küzdőszellemével is elégedett volt, s külön két játékost is kiemelt az értékelőjében.

"Én magam azon kevesek egyike voltam, aki soha nem kérdőjelezte meg a csapat küzdőszellemét. Minden sorozatot egybevetve ez a csapat mindössze egyszer veszített március óta. Ezt pedig átlagos küzdőszellemmel nem lehetne elérni."

"Nagyon tetszett Giroud játéka. A sajtó annyi csatárral boronált össze bennünket a nyár folyamán, hogy elképzelhető, hogy ez hatott ki Giroud teljesítményére a pozitív irányba. Technikailag remek volt, fizikálisan mindenütt jelen volt a pályán. A mai napon kiemelkedő teljesítményt nyújtott."

"Flamini-val kapcsolatban pedig nem volt kérdés, hogy őt leigazoljuk. Csak azt sajnálom, hogy nem került 25 millióba! Ő is remekül játszott ma. A teljesítményén nem látszódott, hogy március óta nem játszott."

Végül pedig Jack Wilshere-rel és Bacary Sagnával kapcsolatban osztott meg információt Wenger.

"Mindkettejük gyomorbántalmakkal küszködtek. Jack-et azonban ez nem állítja meg, hogy ott legyen jövő héten az angol válogatott keretében."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá