Arséne Wenger szerint Wojciech Szczesny ismét pazar formában védi az Arsenal kapuját.

Ez azonban korántsem volt mindig így. Kisebb meglepetésre a francia menedzser az előző szezon utolsó harmadában kitette az állandó kezdőből Szczesny-t, s helyette Lukasz Fabianskit szerepeltette a kapusposzton, aki kiválóan helytállt.

Végül Fabianski sérülésével Szczesny ismét visszatérhetett a csapatba, s azóta remek formában véd. Ebben a szezonban négy tétmeccsből kétszer kapott gólt nélkül hozta le az Arsenal a meccseit - miközben Szczesny kulcsfontosságú pillanatokban véd bravúrosan.

"Szczesny túlvan az előző szezonban látott problémáin. Volt egy kis formahanyatlása, de végül jó teljesítménnyel zárta az elmúlt szezont. Azóta pedig összességében visszatért a legjobb formájához." - mondta Wenger.

"Ne feledjük el, hogy mindössze 23 éves, ami nagyon fiatal a kapusokat tekintve. Ráadásul ez még mindig csak a harmadik szezonja a Premier Ligában."

"Biztos vagyok abban, hogy Szczesny remek szezont fog futni. De ugyanígy gondolok Fabianskira is, akit nagyra tartok. Összességében két nagyszerű kapussal vágunk bele az idénybe."

Miután a csapat eddigi harmadik kapusa, Vito Mannone a Sunderlandhez igazolt, felmerült annak a lehetősége, hogy Wenger kapus után néz a piacon. Ezt most sem zárta ki a francia.

"Amikor Mannone eligazolt, nyitottak voltunk arra, hogy vegyünk egy harmadik számú kapust. Bármi megtörténhet rövid időn belül, s akkor szűkösek lehetnek a lehetőségeink ezen a poszton."

"Damian Martinez a harmadik kapusunk, akinek még nincs tapasztalata a Premier Ligában. Ezért tartjuk nyitva folyamatosan a szemünket ezen a poszton a piacon, s emiatt nincs még véglegesítve ez a kérdés."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

11 éve
Törölt felhasználó
Bízzunk benne, hogy nem is lesz szükségünk Martinez szolgálataira! :shut:

Szólj hozzá