Arséne Wenger elmondta, hogy a helyes magatartás kulcsfontosságú lesz a vasárnapi észak-londoni derbit.

A francia menedzser arra utalt, hogy egy esetleges kiállításnak milyen döntő szerepe van a mérkőzés alakulását illetően. Mint ismert, egy évvel ezelőtt Emmanuel Adebayort kiállították az Arsenal-Tottenham meccsen, amely után az Arsenal fordítani tudott, s végül 5-2-re megnyerték a mérkőzést.

Az Arsenal fordított szerepkörben az Aston Villa elleni nyitófordulóban volt, amikor Laurent Koscielny-t kiállította a játékvezető, később pedig a vendégek meg tudták nyerni a találkozót.

"A meccs 90 percig tart, s a játékosoknak mindvégig koncentrálniuk kell." - mondta Wenger.

"Nehéz megmondani, mi történt volna, ha Adebayor végig a pályán marad. De a piros lapok is részei a meccseknek."

"Mi is 10 emberrel fejeztük be az Aston Villa elleni meccset, pedig Koscielny-t nem kellett volna kiállítani. Mégis ez senkit sem érdekel, s senki sem törődik azzal, hogy mi lett volna, ha ő is a pályán marad. Szerintem nem kaptunk volna ki. De ez is a játékvezető döntése volt."

Wenger arra is kitért, hogy mostanság miért születik sok gól az Arsenal-Tottenham meccsein: az elmúlt hét derbin összesen 36 gólt rúgtak a csapatok - ötször többet, mint a meccsenkénti átlagos.

"Ez azért van, mert mindkét csapat támadószellemben játszik, s a győzelem a cél."

"Amint megszületik az első gól, az még jobban nyitottá teszi a meccset. Továbbra is ilyen szellemben készülünk a vasárnapi meccsre."

"Két remek csapat feszül egymásnak, s mivel ez egy rangadó, nagyobb a szenvedély is. Ezekben a meccsekben pedig mindig van egyfajta bizonytalanság."

"Tavaly is nagyszerűt csatáztunk a Tottenhammel, ezt se feledjük el. Hét pontos hátrányunk lett, miután veszítettünk náluk, de mégis sikerült visszavágnunk és 8-at megnyertünk a hátralévő 10 meccsünkből. Ez kimagasló eredmény volt."

"Egyenletes teljesítményt kellett hoznunk, mert azt nem lehet mondani, hogy a Tottenham hirtelen silányul hozta az eredményeket. De az utolsó 10 fordulóban 26 pontot sikerült gyűjtenünk, ami végül a különbséget jelentette a két csapat közt."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

11 éve
Törölt felhasználó
MOCSKOS 5PUR2!!!! :coolgrin: :coolgrin: :coolgrin: :coolgrin:

Szólj hozzá