Arséne Wenger a Fenerbahce elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján elárulta, nem tervez nagyobb mértékű rotálást a török elleni visszavágóra.

Az Arsenal megnyugtató előnnyel, 3-0-ás különbséggel várhatja a Fenerbahce elleni találkozó második meccsét, s többen arra számítottak Wengertől, hogy jelentősen pihentetni fog a vasárnapi Tottenham elleni derbi előtt.

Wenger azonban leszögezte, szó sem lehet erről, s erős kezdőt állít ki a Fenerbahce ellen.

"A stabilitás megmarad a csaőatban. Talán egy-két játékost pihentetni fogok - főleg azok közül, akik enyhe sérüléssel játszottak az elmúlt napokban, de 95%-ban ugyanaz a csapat fog pályára lépni, amelyik a Fulham ellen játszott múlt szombaton." - mondta Wenger.

"Következetesnek kell maradnunk, s teljes elhivatottsággal szabad belemennünk a visszavágóba. Számomra a legmagasabb szintű sport a következetes és egyenletes teljesítménynél kezdődik." - tette hozzá.

"Az mindent megmutat, hogy nem fogom pihentetni a játékosokat. A visszavágó is nagyon fontos a számunkra. Másnap már hivatalosan is a csoportkörben akarunk lenni, ezért teljes erőbedobással fogunk küzdeni a keddi meccsen is, ahogyan mindig is tesszük."

Wenger azt azért elárulta, hogy a Fulham ellen pihentetett Wilshere ott lesz a pályán a Fenerbahce ellen.

"Jack játszani fog kedden."

"Egy kissé óvatosan állunk az ő helyzetéhez. Sosem tudhatjuk, hogy a teste hogyan reagál egy teljes meccsre. Nyilvánvalóan azonban ha egy játékosnak jó mérkőzése volt, akkor a következőn is pályára akar lépni."

"Folyamatosan kommunikálunk az orvosi csapattal. A közelmúltban egy félidőt játszott az angol válogatottban, azt megelőzően pedig két teljes meccset végigjátszott. Erre csak februárban került sor korábban. A számok azt sugallták, hogy egy kis pihentetésre szorult." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

11 éve
Törölt felhasználó
Most előre szaladok kicsit. Úgy gondolom nem vágunk neki esélytelenül rangadónak vagy nem mondanám magunkat esélytelenebbnek annak függvényében sem, hogy a tottenhamnek nagyon jó és nagyon bő kerete van, hiszen rengeteg az új ember igazoltak és nincsennek összeszokva. A mi csapatunk pedig az első fordulóban ért kisiklásra (nagyban köszönhető a szerencsétlen bírónak) nagyon jól reagált és magabiztosan hoztuk a meccseket eddig. A Villa elleni meccs is sima lett volna, ha nem szól bele a játékvezető, de ez lerágott csont. Még jobban előreszaladnék, mert szerintem az a 13-14 játékos, akik most a magot alkotják erősek. És látva a City meccsét, a MU-Chelseat megkockáztatom, hogy ha az utolsó napokban sikerül nyélbe ütni 2-3 igazolást, bár a 4-5 optimálisabb lenne, de nem reális, akkor bajnokesélyesek vagyunk. De egy FA-kupára mindenképpen (talán arra így is). Még azt hozzátenném, hogy azért jó lenne, ha Gnabrynak és Miyaichinek is sikerülne valamit hozzátennie idén a csapathoz még ha csak kiegészítő szerepkörben is vagy adott esetben Sanogonak. (talán Zelalemnek)
11 éve
Törölt felhasználó
Remélem 'sima' meccsünk lesz ma, mert az önbizalom szempontjából nagyon kellene egy győzelem a hétvégi NLD előtt.
11 éve
Hát Monreal bekerülhet, Jack is játszani fog....
11 éve
Törölt felhasználó
Nem rotálunk, mert igazából nincs is kivel. :D

Szólj hozzá