Arséne Wenger az esetleges új igazolásokkal kapcsolatban elárulta: minden egyes új érkezőnek meg kell majd küzdenie a kezdőbe jutásért.

Az Arsenal továbbra is komolyabb erősítés nélkül szerepelt az átigazolási piacon - ám a keret szűkössége miatt azt Wenger sem tagadja, hogy akár három új játékos is érkezhet szeptember 2-ig, a nyári átigazolási időszak zárultáig.

Sajtóhírek szerint Wenger egy védővel, legalább egy középpályással és egy támadóval akarja megerősíteni a keretét; leginkább Yohan Cabaye, Mathieu Flamini és Angel di Maria az elérhetőnek tűnő célpontok.

Wenger azonban leszögezte, hogy bárki is jöjjön, alaposan meg kell majd küzdenie a jelenlegi keret tagjaival a kezdőbeli helyekért.

"Bárki is jöjjön a közelgő napokban, nem fog minden héten kezdeni." - mondta Wenger az Arsenal hivatalos weboldalán.

"Elképzelhető, hogy veszünk egy nagy játékost, mégsem fog kezdeni azonnal. Ebben a munkában csak a színvonal számít. Persze általában egy játékos kivásárlási ára egyenesen arányos a minőségével is, de nem feltétlen mindig ez a helyzet." - tette hozzá.

Wenger egyúttal elmondta, szerinte a csapata nem azért játszik jól, mert a játékosok félnének attól, hogy elveszíthetik a kezdőbeli helyüket.

"Azt gondolom, hogy a játékosok kedvelik a játékstílusunkat. A jó teljesítményük pedig azért van, mert céltudatosak - meg akarják nyerni a bajnokságot. Egyébként maguk a játékosok is szeretnék, ha meg tudnánk erősíteni a keretet."

"A csapatról azt lehet mondani, hogy élvezik, hogy együtt játszhatnak. Ez az első év hosszú idő után, hogy nem veszítettünk el egy emberünket sem. Ha még hozzá tudunk adni kettő, vagy netán három új játékost a jelenlegi kerethez, az nagyszerű volna. De azt nem gondolom, hogy a jó teljesítményünk csak annak lenne köszönhető, hogy a játékosok félnének a helyeik elvesztésétől." - mondta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (40)

11 éve
Akkor se szokás csak úgy elengedni egy játékost egy rivális csapathoz. De mindenre láttunk már példát.
11 éve
Törölt felhasználó
Athlon! Akkoriban annyira volt riválisuk a Pool, mint amennyire a MU volt számunkra, amikor RvP elment...
11 éve
Batti! Szerintem ebben ne is keresd a logikát. Egy jó ajánlatot kell érte adni, és el fogják fogadni. A Liverpool is eladta Torrest a Chelsea-nek. Értelmetlenség lenne kizárni, hogy egy élcsapat nem ad el egy játékosát egy másik élcsapatnak... lehet, nem valószínű, de amennyire triviális az egész, még pont annyira bejöhet. Csak ne szarozzunk 10.000.001 fontos ajánlatokkal... nem mellesleg di Maria nagyon pengén tolta a Madidban a Granadában, ő sem fog olcsóbban kerülni, mint Mata.
11 éve
Törölt felhasználó
Beszédes, hogy a Chelsea Matát inkább kölcsönadná az Atleticónak, csak ne kelljen riválishoz engedniük. Időpocsékolás.

Ui: Nem lehet összehasonlítani RvP helyzetével, mielőtt valaki elkezdené ezt a baromságot.
11 éve
Most ezt a Mata dolgot komolyan gondoljátok? :D Egy gyenge Liverpool-ból nem tudtuk elhozni Suárezt, akkor nehogymár pont a városi rivális adja el nekünk az egyik legjobbját! :D Esélytelen, elöbb igazoljuk le Rooney-t!

Szólj hozzá