Wojciech Szczesny-nek saját bevallása szerint nem okozna gondot, ha Arséne Wenger kapust igazolna a nyáron, s ha ezzel még egy hálóőrrel kellene megmérkőznie a kezdőbe jutásért.

A 23 éves kapus az előző szezonban már elveszítette egyszer a stabil kezdőbeli helyét az Arsenalban, Szczesnyt ekkor honfitársa, Lukasz Fabianski váltotta hat meccs erejéig. Szczesny végül Fabianski sérülésének következtében, hat bajnokival a szezon vége előtt kapta vissza helyét a csapatban.

A nyomás azonban nem fog felsazbadulni, mivel a hírek szerint Wenger komolyan fontolgatja, hogy egy tapasztalt kapus leigazolásával nyomás alá helyezi a két lengyel hálóőrét. Az elmúlt hetekben megbízható hírek szerint Julio Cesar közeledett az Arsenalhoz, s a francia menedzser Asmir Begovicsot is figyeltette.

Szczesny azonban nem ijed meg, hogy versengenie kellene a kezdőbe jutásért.

Az önbizalmam sosem csorbul meg.

- mondta Szczesny az Arsenal ázsiai túráján.

Bármi is történjen, a hozzáállásom mindig ugyanaz marad. Továbbra is mindent beleadok az edzéseken. Meg akarok arról bizonyosodni, hogy a legjobb formában vagyok.
Nem az én döntésem lesz, ha valaki érkezni fog a posztomra, s nem fog befolyásolni semmilyen értelemben. Meg kell birkózni a versengéssel.
Úgy gondolom, hogy nagyon nehéz volt Lukasz-t távol tartanom a kezdőcsapattól, amikor fitt és bevethető állapotban volt. De élveztem ezt a versengést, s nem sajnálkoznék, ha továbbra is ez lenne a helyzet, mert ez csak a legtöbbet hozza ki az emberből.
Nem kételkedek magamban. Minden évben szólnak arról a pletykák, hogy új kapus érkezik az Arsenalhoz, de eddig még senki sem jött. A menedzser már többször is bizonyította, hogy hisz bennem és a képességeimben. Az már nem az én hatásköröm, hogy igazol-e kapust. Jöjjön, aminek jönnie kell, igazság szerint nem érdekel.

Szczesny hozzátette: bárki is érkezzen, nem fog megfutamodni és csapatot váltani.

Ha a menedzser igazol is a posztomra, akkor sem fogok átigazolást kérvényezni. Ez esetben keményen dolgoznék, hogy megnyerjem a versengést az első számú kapusi posztért, s megbizonyosodnék arról is, hogy a legjobb formámat nyújtam a klubnak, bármi is legyen a posztom.
Fiatal kapus vagyok, érthető, ha vannak hullámvölgyeim a formámat illetően. Nincs a világon egy olyan kapus sem, akinek ne lennének formaingadozásai egy szezonon belül. A kulcskérdés az, hogy hogyan éli meg ilyenkor a játékos a mélypontokat. Ugyanakkor azok még egyszer sem befolyásolták a hozzáállásomat, talán ez a legfontosabb dolog.
Ha a dolgok rosszra fordulnak, inkább még keményebben dolgozok az edzéseken. Az ember játszhat kisebb klubokban is, s ilyenkor senki sem törődik azzal, ha elvét olykor-olykor egy hibát. Ha viszont egy nagy csapatban véd az ember, akkor minden mérkőzését alaposan kielemzik. Egy-egy hibakor az ember megkérdőjelezik az illető játékos tehetségét, de ezzel meg kell birkóznom.
Bízom a képességeimben. Az, hogy a menedzser hitt bennem, erőt ad, tiszta a fejem, s a legjobb formámban akarok védeni. Az Arsenal a szívemben van, s bármi is történjen, nem szándékozok majd távozni a csapattól.

- zárta szavait a lengyel kapus.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

11 éve
Törölt felhasználó
Ma szerintetek megéri handivel megtenni a csapatot? 1,84 a szorzó

Szólj hozzá