A Newcastle elleni meccs előtt kiadott sérülésjelentésében sajnos azt közölte Arséne Wenger az Arsenal hivatalos oldalán, hogy Mikel Arteta játékára meglehetősen kevés esély van vasárnap.

A spanyol középpályást a Wigan elleni mérkőzés utolsó perceiben kellett lecserélni, miután meghúzódott a vádlija.

"A hétközi meccsünk óta az egyedül bizonytalanság Arteta játékával kapcsolatos, akit vádlihúzódás miatt kellett lecserélni. Őszintén szólva a játékra való esélyei meglehetősen alacsonyak, így más megoldás után kell néznem."

"Wilshere játéka egy megoldás lehet, de egészen szombat estig figyelni fogjuk Mikel helyzetét, és tényleg csak az utolsó pillanatban fogunk döntést hozni."

Arteta meglehetősen fontos játékossá nőtte ki magát az Arsenalban az elmúlt két évben, de Wenger úgy gondolja, hogy sikerül majd pótolni a spanyolt a Newcastle elleni, rendkívül fontos súllyal bíró meccsen.

"Mikel egy fontos játékosunk, de egy meccsre bárki hiányával meg tudunk birkózni. Sokkal inkább akkor van baj, ha egy játékosnak 10 meccset kell kihagynia."

"Azért is vagyok magabiztos ezt illetően, mert ebben a szezonban már voltak olyan huzamosabb időszakaink, amikor Arteta nélkül kellett játszanunk."

"Nagyon sok párost kipróbáltam ezen a poszton: Wilshere mellett Coquelin és Diaby is szerephez jutott, szóval nem aggódom Arteta hiányát illetően."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

11 éve
Törölt felhasználó
én azt mondom,Wenger tudja,van/volt néhány érthetetlen húzása,mint pl Ramsey szélen játszatása,de végeredményben szinte mindig igaza van,annak hogy Coq nem játszik ennyit nyilván megvan az oka,az edzői stáb látja nap mint nap,ők látják a kihozható potenciált,vagy az adott meccs taktikájához való szükséges embert.
Arteta intelligenciája hiányozni fog,de szerintem ezen a meccsen nem fog különösebben kiütközni.
11 éve
Törölt felhasználó
Az a baj Coquelinnel, hogy már kb. fél éve nem játszott semmit teljesen érthetetlenül, mivel a Chelsea ellen megmutatta, hogy lehetne rá számítani, főleg a kisebb csapatok ellen, és ahelyett hogy beépítette volna Wenger, teljesen kiszorult még a padról is.
fecc04 már az előző meccsen játszott ott 4 percet. :DDD, és mintha olvastam volna talán itt, hogy Vermaelen az edzéseken ebben a szerepkörben is játszott mostanság.
11 éve
Törölt felhasználó
Nem kell Wilshere játékát megkockáztatni, se Vermaelent meglepetésnek szánni! Coquelint kell bevetni és kész! ;)
11 éve
Törölt felhasználó
Nem a szezon legfontosabb meccsén kéne kísérletezni Vermaelen-nel, mint védekező középpályás! Ramsey és Wilshere remekül megértik egymást a pályán. Mindkettejükben megvan a tűz, az akarat. Megoldják ők! :)
11 éve
Törölt felhasználó
Almunia57! Véleményem szerint az kb. a szezon legnagyobb meglepetése lenne, ha Wenger a záró fordulóban - aminek még van tétje - berakna egy középhátvédet védekező középpályásnak. Egyáltalán nem rossz az ötlet, egy próbát mindenképpen megérne, de erre semmi esélyt nem látok.

Szólj hozzá