Kedvező dilemmával néz szembe Arséne Wenger azt illetően, hogy melyik lengyel kapusát kezdesse a következő, Wigan elleni bajnoki meccsen.

Ismeretes, a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-visszavágótól kezdve egy pár meccs erejéig Lukasz Fabianski váltotta Wojciech Szczesny-t az Arsenal kapujában, az idősebbik lengyel hálóőr pedig remekül helyt állt.

Sajnálatos módon azonban Fabianski egy pár hete egy bordasérüléssel küszködik, ám Szczesny honfitársához hasonlóan csodálatos védésekkel, nagyszerű teljesítménnyel ragadta meg a lehetőséget: az elmúlt négy lejátszott meccsen, amelyen pályára lépett, háromszor kapott gól nélkül hozta le a meccseket az Arsenal, ez pedig Szczesny védéseinek is köszönhető volt.

A hírek szerint azonban Fabianski hamarosan újból fitt lesz, így Wengernek pozitív fejfájást fog okozni az a dilemma, hogy melyik lengyel kapusát kezdesse a hátralévő két bajnoki meccsen. Mindenesetre a francia elégedetten nyugázta Szczesny QPR elleni teljesítményét.

"Wojciech nagyszerű védést mutatott be Remy lövésekor. Ez is mutatja, hogy milyen fontos egy jó kapus. Igazából egyszer volt rá szükségünk, de akkor résen volt. Remy lövése jól irányzott és erős volt, én magam is azt gondoltam, hogy ez bent lesz." - mondta Wenger.

"Az volt az érzésem, hogy hiába nyújtózkodik, Wojciech nem fogja tudni elérni a labdát. Erre valahonnét még szerzett egy kis pluszt, és sikerült neki kivédenie a lövést."

Wenger úgy gondolja, hogy a pár hetes pihenő jót tett Szczesny-nek.

"Ismerem Wojciech-et, tudom, hogy a Fabianskival való versengés jót tett neki. Kijár neki a dícséret, mert jól fogadta ezt a versengést, keményen dolgozott és mikor visszatért, erősebb emberként és játékosként tért vissza - már rögtön az első meccsén."

"Ez volt a helyzet Seamannel, ez volt a helyzet Lehmannal is, őket tartottam szem előtt, amikor kivettem Szczesny-t a csapatból. Jól kezelte a kialakult helyzetét, s mint ahogyan ők, úgy ő is erősebbnek tért vissza. Most nagyszerű formában véd." - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

11 éve
Törölt felhasználó
(Természetesen nem egy amolyan klasszikus, "Reinás" lepkére gondoltam! :D )
11 éve
Törölt felhasználó
Nem titok, hogy milyen sokra tartom... Az ő szintjén (/az én elvárásaimhoz), ez "bazi nagy" ;-P Sajnos egyelőre hajlamos elkényelmesedni, de amikor ennyire összeszedett, mint azóta, gyakorlatilag nem lehet neki gólt lőni. Ha jól helyezkedik, minden sarkát eléri a kapunak. :coolsmirk:
11 éve
Törölt felhasználó
ronin! Én is arra gondoltam. Tény, hogy benézte, bár azért nem volt annyira "bazi nagy" (:
11 éve
Törölt felhasználó
A Villa ellenire :-S
11 éve
Törölt felhasználó
ronin! Milyen "bazi nagy potyára" gondolsz?

Szólj hozzá