Santi Cazorla az Arsenal hivatalos weboldalának úgy nyilatkozott, érezte a felelősséget, mikor az Arsenalhoz igazolt, s emiatt senkinek sem okozhatott csalódást.

A szezonnak lassan vége, s következhetnek az értékelések mind csapat-, mind egyéni szinten. Az Arsenalban ebben az idényben talán Santi Cazorla teljesített a legkiemelkedőbben annak ellenére, hogy a spanyol játékosnak mindössze ez az első idénye az angol élvonalban azt követően, hogy 2012 nyarán a Malagától Arséne Wenger csapatához igazolt.

"Úgy érzem, hogy egész jóra sikeredik az első arsenalos idényem. Nagyon élvezem az itteni légkört, különösen a rajongók által keltett melegséget, amire nem is számítottam az első naptól kezdve."

"A csapattársaim és a klub stábja is rengeteget segítettek abban, hogy gyorsan beilleszkedjek. Nem egyszerű egy teljesen más kultúrában, újoncként, a nyelvet nem ismervén elkezdeni a dolgokat. De az Arsenal segített abban, hogy rögtön a kezdetektől a klub részévé váljak."

"Amikor egy játékos egy ilyen nagy csapathoz kerül, mint az Arsenal, rögtön átérzi az ezzel járó felelősséget, s azt, hogy hoznia kell a jó teljesítményeket a pályán."

"Már az első meccsemen is e szerint igyekeztem játszani, a legjobb teljesítményemet hozva a pályán. Magamat illetően is meg kellett bizonyosodnom, hogy nem vész kárba az az összeg, amit az Arsenal értem fizetett. Senkinek sem okozhattam csalódást." - tette hozzá a spanyol.

Cazorla arra is kitért, hogy sokat segített a beilleszkedésében az a tény, hogy korábban az Arsenaléhoz hasonló stílusú csapatokban játszhatott.

"Az Arsenal stílusa hasonló azoké a csapatokéhoz, amelyekben megfordultam korábban. Nagy hangsúly van a passzoláson és a helyezkedésen, a labadatartáson - ezek mind fekszenek az én játékstílusomhoz. Ez az, amiért ilyen jól sikerült beilleszkednem." - zárta mondanivalóját a spanyol.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

11 éve
Törölt felhasználó
eriCesc! Én biztos vagyok benne, hogy "javulni" fog. Nem csak arról van szó, hogy az angol bajnoksághoz kellett alkalmazkodnia, de irányító szerepkörben találni magad egy új csapatban, nem lehet egyszerű. Pláne úgy, hogy a körülötted játszók sem szoktak még össze és állandóan rotálódnak! Ennek ellenére sem vette ki Wenger a csapatból "egy percre" sem. Ő a "fazonszabász", és köré akarunk építkezni. Kondícionálisan feltétlenül jobban fogja bírni a következő szezont és a társai is összeszokottabbak lesznek. A játékunknak is kezd némi pofája lenni, tehát csak így tovább Santi! Véleményem szerint, zseniális igazolás volt.... (Esetleg Isco, vagy Fabre személyében, kis erősítést is kaphatna jövőre :zip: :red: )
11 éve
Törölt felhasználó
Nem nyújtott minden meccsen kiemelkedőt, de az, hogy már az első szezonjában így alkalmazkodni tudott az új körülményekhez, sőt még karriercsúcsot is döntött ami a góljai számát illeti, az több mint kiváló. Remélem a köv. években sikerül még rátenni erre a teljesítményre egy lapáttal.

Szólj hozzá