Santi Cazorla életútja talán mindeni számára példaértékű lehet, legyen szó sportimádókról vagy a sporttól távol álló emberekről.

Cazorla a Villareal csapatától érkezett az Arsenalhoz 2012-ben, majd nagyon gyorsan a szurkolók kedvencévé nőtte ki magát és abszolút alapembernek számított a klubnál.

Az élete 2016-ban egy achilles-sérülést követően rémálommá változott. A műtét rendben volt, azonban a műtéti heg elfertőződött és ezt követően számos operáción esett át. Az amputáció is felmerült, mint legrosszabb lehetőség, de a legbíztatóbb hírek is arról szóltak, hogy Cazorla játékos karrierje véget ért és örülhet, ha újra lábra tud állni.

Egy hosszú rehabilitációs időszakot követően azonban Santi hatalmas akaraterőről tett tanúbizonyságot. Az Arsenal ugyan a felépülés után engedte távozni, de Cazorla az új/régi csapatában másodvirágzását kezdte.

A Villarealnál a csapat egyik húzóembereként átélhette azt, hogy a Camp Nou közönsége állva tapsolja, majd 34 évesen újra magára húzhatta a válogatott mezét és gólt is lőtt ezen a meccsen.

Cazorla jó kapcsolata az Arsenal drukkerekkel a távozását követően is megmaradt és Ő maga is mai napig büszke arra, hogy a csapat tagja lehetett.

"Az Arsenal volt karrierem legnagyobb klubja. Büszke vagyok, hogy az Arsenal játékosa lehettem."

"Külön hálás vagyok az Arsenal drukkereknek, akik támogattak azt követően is, hogy elhagytam a klubot."

A klubnál sokaknak megadatik egy búcsúmeccs, erre volt példa az előző szezon végén Ramsey, Welbeck és Cech esetében is. Cazorla sem mondott még le teljesen erről az opcióról.

"Nem tudom hogy mennyire kivitelezhető, de a visszavonulásom előtt szeretnék még egyszer utoljára az Arsenal színeiben pályára lépni. Mély fájdalommal tölt el, hogy nem tudtam igazán elbúcsúzni."

A jövőben kiderül, hogy (akár a karrierjét követően) láthatjuk e újra a klubnál, rajta ez biztosan nem múlik majd.

"Bízom benne, hogy a jövőben újra az Arsenal-család tagja lehetek."

-zárta az interjút

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

4 éve
https://pbs.twimg.com/media/EPIK9IZWkAEETam?format=jpg&name=large

A kérdés már csak az, hogy kölcsön vagy azonnali vétel.
4 éve
Marí érkezése már szinte biztos, viszont az angolok csak ma reggel kezdtek el beszámolni róla. Szerintük egyelőre csak kölcsönbe érkezik, nyáron pedig lesz rá opciónk. Talán így még jobb üzlet lenne, de én azt se bánom, ha valami rövidtávú szerződést aláírva jön már most végelegesen, mert az ára ilyen 8-10 millió euró lenne.
4 éve
itt már annyi név felröppent hogy kíváncsi leszek rá tényleg ki jön majd illetve hogy lesz e még pár csavar átigazolások terén
Nem lepne meg az sem ha végűl a háttérben olyan vagy olyanok jönnek majd akikre nem is számítunk és még csak eddig a nevük fel sem merült pletyka szinten sem
Lemar mindkét szélen illetve középen is bevethető maximum ezért lehetne jó viszont Ceballos nem tudom minek van akkor itt de ahogy elnézem nem is biztos hogy marad bár szerintem elférne itt simán
a két védőről még nem hallottam eddig de kitudja
illetve nem lenne rossz körbenézni a PL-ben sem....a tabellán tőlünk lefele lévő csapatokban vannak jó nevek akiket el lehetne hozni akár
4 éve
Nem tudom mennyire komolyan vehetőek ezek a pletykák. Lemar, Marí, ukrán ürge. Őszintén szólva életembe nem hallottam még ezekről a hátvédekről. Furcsa, hogy 24-26 éves védők, és ilyen 1-2 millióra taksálja őket a transfermarkt. Pl. ehhez a Maríhoz hasonló játékosnak többek közt a jó öreg Ignasi Miquelt dobja fel. XD Szóval megváltást nem várok tőlük, de valamit azért csak tudhatnak, ha Arteta figyelmét felkeltették. Meg pl. egy Koscielny is honnan jött, ki ismerte, aztán az évtized egyik legjobb PL-védője lett, szóval nem írok le senkit. Inkább egy ilyen játékos jöjjön, mint egy kiégett sérülékeny Boateng 3X annyiért, és 10X akkora fizetésért. Lemar meg, hát elvileg logikusan hangzik, hogy az Atletinek kell a pénz, de nekünk honnan lenne akár csak 20 milliónk is a franciára? Szorul a hurok az FFP miatt, ennyit nem hiszem , hogy ki tudunk adni egy játékosért. Jó lenne pedig, akár ha Ceballost elengedjük, helyette muszáj lenne valaki. Lemar egy intelligens, előkészítő játékos, szerintem a széleken túl, 10-est és 8-ast is simán tudna játszani. Bár Arteta 4-2-3-1-es rendszerében pivotban kicsit nehezen képzelem el, mert ugye Xhaka adva van, rá kifejezetten épít Mikel, azért Lemar a védelembe nem tudna visszalépni, és onnan adogatni, + ugye ott van még egy szűrő Torreira személyében, akit szintén nem a francia fog kiváltani.
4 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Kurzawa jó kis játékos de ide felesleges. Felépül Kolas és Tierney nem kérdés elegen vagyunk. Addig saka meg Niles megoldja. Rice hatalmas fogás lenne ahogy Guimares is szerintem egyik érkezni fog. Védelembe Pedro Mari állítólag már orvosin van ma. 7,5 millió az ára. 192 cm a srác bizakodó vagyok vele. Akkor az ukrán nem jön ha csak el nem adjuk végre mustafit, upamecano szintü védőkre max nyáron lehet számítani.

Szólj hozzá