Az Arsenal hétfő kora este hivatalos közleményben tudatta, hogy nem lesz szerződéshosszabbítás Santi Cazorlával, a spanyol játékos így a nyáron ingyen távozik a klubtól.

Cazorla 2012 nyarán csatlakozott az Arsenalhoz az akkor nehéz anyagi helyzetben lévő Malagától, és rögvest a keret egyik legmeghatározóbb játékosa lett a kimagasló képességei okán.

A 33 éves játékos minden sorozatot figyelmbe véve 180-szor lépett pályára az Arsenal színeiben és összesen 29 gólt szerzett - benne egy pazar szabadrúgás gólt a 2014-es FA-Kupa döntőben, ami végül hozzásegítette a csapatot a későbbi fordításhoz a Hull ellen.

Cazorla 2016 októberében szedett össze egy Achilles-sérülést, amelynek a rehabiltiációja során súlyos komplikációk léptek fel, a műtétekről és a fertőzésről mi is hosszú cikkben írtunk.

"Santi mindig az egyik kedvenc játékosom volt a csapatnál. Mindkét lábával természetesen bánt a labdával, mindig gyorsan átlátott a pályán, és a helyezkedései is kulcsfontosságú voltak a csapat számára az elmúlt években. Mindig örömmel és felszabadultsággal játszik, ami nagyon ritka egy játékos esetében. Minden jót kívánunk neki a jövőben, és hálásak vagyunk neki mindazért, amit a klubért tett." - mondta a csapat vezérigazgatója, Ivan Gazidis.

A hírek szerint Cazorla visszatér Spanyolországba, és egykori klubjánál, a Villarrealnál fog felkészülni a következő idényre.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

6 éve
Törölt felhasználó
33.5 éves, könyörgöm, teljesen érthető, h nem hosszabbítanak vele. Elképzelhető, h ő se akart, ennyi idősen jobban fekszik a La Liga vsz.
6 éve
Törölt felhasználó
Nyilván nem akartak neki fizetni úgy, hogy ki tudja hány meccset bír ilyen lábbal a PL-ben. Hátha még Spanyolországban dobhat valami nagyot. Sok sikert neki a jövőben!
6 éve
Elég hülyeségnek tartom, hogy most nem hosszabbítottunk vele, amikor úgy tűnik "éledezik". Mindenesetre sok sikert neki a továbbiakban, remélem sikerül neki a visszatérés, rohadtul megérdemelné, hiszen játékosként és emberileg is egyaránt kiváló.
6 éve
Törölt felhasználó
Világ egyik legjobbja lehetett volna ha nemsérült mindig. (Ezt hány Arsenal játékosról mondták már...)
Sok sikert Santi köszönjük, hogy megtörted a 9 éves kupacsendet.:)

Szólj hozzá