Arséne Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Andrey Arshavin nagy valószínűséggel távozik az Arsenaltól a nyáron lejáró szerződése okán.

A héten napvilágot látott információk szerint Arshavin elvesztette a lelkesedését a futball iránt, s a visszavonulást fontolgatja. Wenger azonban ezt nem így látja, szerinte az orosz elhivatottságára nem lehet panasz.

"Nyilvánosan is el szeretném azt mondani, hogy Andreynak kijár az érdem, nagyon keményen hajt és 100%-os elhivatottsággal dolgozik minden edzésen." - mondta Wenger.

"Ő mindenki számára példa lehet, mert bár annyiszor kérdőjelezték meg az elhivatottságát, ha az emberek látnák őt edzeni a mindennapok folyamán, teljesen más véleményük lenne. Fantasztikus játékos."

Arshavin azonnal berobbant az Arsenalba a 2009-es érkezését illetően, nélküle a klub aligha szerzte volna meg a bajnokság BL-indulást érő negyedik helyét az Aston Villa előtt. Ezzel együtt Wenger megerősítette, hogy Arshavin arsenalos karrierje hamarosan véget ér.

"A szerződése lejár a nyáron és utána ő dönti el, hogyan tovább."

"Nem hiszem, hogy maradni fog, mert ahhoz nem játszik eleget."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

11 éve
Én inkább egy jó német középcsapatban tudnám elképzelni.( Hannover,Hamburg stb) Szerintem a Bundesliga nagyon feküdne a stílusának.
11 éve
Törölt felhasználó
sajnálom , hogy ez lett belőle... mehet vissza Orosz honba...
11 éve
Törölt felhasználó
Denilson a sérülése óta nem nyújt olyat, szó sem volt itt folyamatos sérülésről. A lényegen ez nem változtat. Arshavin már nem a mi szintünk, csak a lustaságának köszönheti, hogy idáig süllyedt.
11 éve
Törölt felhasználó
sosimaster! Rosicky mikor játszott szélsőt utoljára?
Azt azért tegyük hozzá, amikor idekerült az Arsenalhoz, a 18 hónapos sérülése előtt ő a bal oldalon játszva nyújtott klasszis teljesítményt. Ám emlékeim szerint a sérülése után már nem igazán játszott szélen.
11 éve
Törölt felhasználó
batti! Én konkrétan erről a két játékosról beszélek, elég nagy hiba volt ezt csinálni velük. Rosi második virágkorát éli, mióta visszakerült középre. Arshával is meg lehetett volna próbálni, legalábbis nem ártott volna.
ericsson! Arról beszélek, hogy Arsha még a szezon kezdete előtt is képes volt klasszis megoldásokra (ami ugye nem négy éve volt), benne volt még jó pár meccs. Denilson meg azért alibizik, mert fáj a háta? Kérlek... Arshának lehet akármilyen a munkamorálja, attól a tudása, az érzéke még mindig megvan. Ha egy porcelánlábú Diaby-t itt tartunk (szegény emberre tényleg nem lehet számítani, törött lábbal hiába akar játszani, így még annyit se lehet tőle várni, mint az orosztól), akkor neki is lehetett volna adni esélyt.

Szólj hozzá