Az Arsenal legendája, David Seaman szerint Wojciech Szczesny-nek meg kell majd mutatnia a valós jellemét, ha vissza akarja kapni a helyét az Ágyúsok kapujában.

A fiatal lengyel kapust a márciusi, Bayern München elleni BL-visszavágóra nem nevezte Arséne Wenger, miután a francia menedzser szerint Szczesny 'mentálisan kimerült.' A sérüléséből visszatérő Lukasz Fabianski azonban olyannyira jól tért vissza a németek elleni mérkőzésen, hogy az azóta lejátszott bajnokinon is ő védett.

Seaman szerint így Szczesny-nek nem lesz egyszerű visszakapnia a helyét Fabianskitól.

"Minden kapus követ el hibákat, de az igazán jó játékosok tanulnak ezekből, és egy kis visszaesés után azonnal képesek visszavágni és talpra állni." - mondta Seaman.

"Az embernek ilyenkor el kell ismernie, hogy hibázott, és keményen kell dolgoznia, hogy helyrehozza a hibákat. Nagyon fontos, hogy a kapus jócskán rendelkezzen magabiztossággal, és keményen le kell teremtenie a védőket, ha éppen ők követnek el hibákat. A legjobb játékosok mindig tanulnak."

"Nem tudom, hogy Szczesny visszakapja-e majd az első számú kapusi posztot idővel. Azért is nagyon érdekes ez a helyzet, mert Fabianski remekül teljesít."

"Lukasz nagyon keményen dolgozott a sérülése óta és olyan, mintha teljesen kicserélték volna. Az azonban nagyszerű, hogy van versengés ezen a poszton is. Mindenkinek meg kell mutatnia a valós jellemét, hogy újból pályán legyen."

"David De Gea is pontosan ugyanezt tette a Manchester Unitednél. Voltak nehéz időszakai, de erős maradt, visszavágott és most mindenki őt dícséri, hogy milyen remek kapus." - hozott fel Szczesny-nek egy pozitív példát Seaman.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

11 éve
Törölt felhasználó
én kifejezeten örülök fabianski feltámadásának mert igy nincs szükség uj kapust venni mert mindkét kapus majd a legkjobb jára törekszik igy ebböl a csapat profitál majd a legtöbbet
11 éve
Törölt felhasználó
jó jó de nálam akkor wojec az első...
11 éve
Törölt felhasználó
Én Fabinak szurkolok, mert őt már sokszor leirták. Most megmutathatja, valószinűleg utoljára! Szczesny mindig szimpatikus volt (főleg mióta elnézést kért az apja nyilatkozata miatt, remélem nem a klub utasitotta rá...), de nekem egy kicsit talán túl magabiztos. Azt mondják a kapusok egy kicsit mindig zakkantak, na de ennyire?! :D
11 éve
Törölt felhasználó
Teljesen igaza van az öregnek! Én szurkolok Sziszinek!

Szólj hozzá