Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere elégedetten értékelte csapata teljesítményét, miután az Ágyúsok meglepetésre 2-0-ra megverték az odavágón 3-1-re győzedelmeskedő Bayern Münchent az Allianz Arénában.

A továbbjutást így a több idegenben szerzett gól jelentette, ami a Bayernnek kedvezett. Wenger a meccs utáni értékelőjében elárulta: büszke a csapatára, de sajnálja az eltékozolt odavágót.

"Nagyon közel kerültünk a továbbjutáshoz. Büszke vagyok a csapatra, de egyben csalódott is, hogy nem sikerült megszereznünk a harmadik gólt a szurkolóinkért. Lett volna lehetőségünk megszerezni azt. A továbbjutás 180 perc alatt dőlt el, s mi az első 90 perc alatt nem voltunk a legjobb formánkban." - mondta Wenger.

"Visszanézve a meccset úgy gondoljuk, hogy lett volna esélyünk kiütni a Bayernt. De legalább azt megmutattuk, hogy megvan a kellő minőség a csapatban, hogy a Bajnokok Ligájában szerepeljünk." - tette hozzá.

"Sajnos túl későn jött a második gól, ezen kívül pedig eltékozoltunk egy pár helyzetet, amikor Gervinho és Cazorla támadott. Nagyon előretoltan játszottunk, megpróbáltuk blokkolni a passzaikat, és megpróbáltuk átjátszani őket. De jól védekeztek, mi pedig eladtunk olyan labdákat is, amiket nem lett volna szabad. És ezen felül voltak számunkra megkérdőjelezhető játékvezetői döntések is."

"Igen, bánjuk az eltékozolt odavágót, mint ahogyan ez volt a helyzet tavaly, a Milan ellen is."

Wenger ugyanakkor nem gondolja úgy, hogy a csapata a 3-1-es vereséget követően nyomás nélkül játszott volna Németországban.

"Igenis nyomás alatt játszottunk szerdán. Egy rossz mérkőzés negatívan hatott volna ki a csapat moráljára és büszkeségére is."

"Nagyon bánjuk, hogy kiestünk, különösen a csapatban rejlő potenciál miatt is."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá