Az Arsenal hivatalosan is megerősítette azokat a szerdai sajtóértesüléseket, miszerint Dennis Bergkampról is szobrot állítanak az Emirates stadion előtt.

Az elmúlt napokban a Twitterre kikerültek a holland legenda szobráról szóló képek, amiket az Arsenal a stadion elé tervez a már álló Henry-, Adams-, és Chapman-szobrok mellé.

Bergkamp 1995-ben csatlakozott az Arsenalhoz az Inter csapatától, s 2006-ig összesen 423 alkalommal játszott, 120 gólt szerezvén. A technikás játékos összesen 11 trófeát ünnepelhetett az Arsenallal, s tagja volt a 2003/04-es Veretlen-csapatnak is.

"Először is óriási megtiszteltetésnek tartom, hogy szobrot fognak állítani rólam az Emirates előtt. Igazán büszkévé tesz. Mindenki tudja, hogy imádom az Arsenalt, remek éveket töltöttem a klubnál." - mondta a bejelentés kapcsán Bergkamp.

"Mind nekem, mind a családomnak óriási élmény volt az Arsenal kötelékébe tartozni, fontos időszak volt ez az életünkben. A klub bámulatos volt, sok sikert értünk el közösen." - tette hozzá.

"Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ott legyen a szobor leleplezésekor. Biztosan különleges pillanat lesz az az életemben, amit nem akarok elszalasztani."

A csapat közleményéből kiderül, hogy a szobor elkészítése még a korai fázisban van, de még a szezon vége előtt be fogják mutatni. Az Arsenal további tájékoztatást ígért a szobor kapcsán a későbbiekben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

10 éve
Törölt felhasználó
Bould idejött és másfél évre rá kijelenthetjük, hogy nekünk van az egyik legjobb védelmünk a világon. Nem tudom, hogy ehhez mennyi köze van, de ártani nem ártott, az tuti:D
10 éve
Törölt felhasználó
Nála intelligensebb játékost nehéz találni. Igazi genius volt a pályán. Maximálisan megérdemli ezt a szobrot. :)
10 éve
Törölt felhasználó
Intelligens játékos volt, de edzőként taktikailag nem tudni milyen. Ezen kivül SOSEM ül repülőre, pánikbeteg.
11 éve
Törölt felhasználó
Erről így nem tudtam ,hogy nem lehet , köszönöm a figyelmeztetést :D
11 éve
Törölt felhasználó
Nem csak szobrot, hanem edzői posztot is kéne adni neki. Kevés ilyen intelligens játékos fordult meg a klubnál, aki még elkötelezett is...

Szólj hozzá