Arséne Wenger 16 éves angliai karrierje folyamán talán a Bayern München elleni hivatalos sajtótájékoztatóján volt a legdühösebb - állítják azok az újságírók, akik heti rendszerességgel vesznek részt a francia menedzser konferenciáin.

Wenger több kérdésre is ingerülten és dühösen felelt, többek között a The Sun azon pletykáira, miszerint a menedzser és a csapat vezetősége közel áll ahhoz, hogy két évvel meghosszabbítsák a 2014-ben lejáró közös szerződésüket.

"Ezek téves információk. 16 éve dolgozok már Angliában, s egy kicsivel több tiszteletet érdemelnék, semmint kérdéseket egy olyan témával kapcsolatban, amelyek csak kárt okoznak." - mondta Wenger, aki a viselkedésével a mellette ülő Mikel Artetát is sűrűn kellemetlen helyzetbe hozta.

"Ha a semmiből egy jó értesülés jön elő, az rendben van. De ez az értesülés a semmiből jött, ráadásul teljesen hibás állítás."- tette hozzá, majd visszakérdezett az eredeti kérdést feltévő újságírónak, hogy miért néz rá.

"Azért nézek magára, mert maga tette fel nekem ezt a kérdést. Nem tudom, hogy ez az információ magától indult-e el, vagy esetleg valaki másról... most miért néz így rám?! Én csak azt gondoltam, hogy maga indította el ezeket a találgatásokat."

Nem ez volt azonban az egyetlen feszült pillanat Wenger sajtótájékoztatóján, hiszen természetesen előtérbe került a szombati kupakieséssel végződő meccs a Blackburn ellen is.

"Korábban azzal vádoltak engem, hogy nem veszem komolyan az FA-Kupát. Nos, négyszer nyertem meg eddig ezt a sorozatot. Ki nyerte meg ezt többször? Csak mondjanak egy nevet."

"A másik vád pedig az volt, hogy nem neveztem erős csapatot a meccsre. Azt gondolom, hogy ez egy sértés, méghozzá a kezdőjátékosok felé. 11 válogatott játékos kezdett a Blackburn ellen. A vereséggel járó kritikákat elfogadjuk, de a többit mindenkinek magának kell feldolgoznia."

A Blackburn elleni mérkőzéssel kapcsolatos második kérdést azonban már Wenger sem intézett el konkrét válasszal.

"Nézzék, ez egy mérkőzés előtti sajtótájékoztató. Ha a Blackburn elleni mérkőzéssel kapcsolatban lett volna kérdésük, akkor azt feltehették volna rögtön a meccset követően. Szóval kaphatnék egy pár kérdést a keddi meccsel kapcsolatosan is?"

A végső ütést azonban az Arsenal immáron nyolc évre rúgó nyeretlenségével és egy esetleges Bayern-elleni vereséggel kapcsolatos kérdésekkel vitték be Wengernek.

"Köszönöm ezeket a kérdéseket, már vártam!"

"Mindössze annyit tudok ezekre felelni, hogy holnap találkozunk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (37)

11 éve
Törölt felhasználó
Háááát akkor ez így még rosszabb, hogy még hűűűde komolyan is vettük az FA kupát...és így estünk ki :) ..............na de ez már a múlt............és még mindig GO GUNNERS!!!!!!
11 éve
Törölt felhasználó
hát nemtudom srácok, én nem tudom elképzelni hogy ő legyen a szűrő!! ahhoz hogy a bayern villámgyors kreatív és technikás kpját levédekezze és szűrje, ahhoz még sem technikailag sem fizikálisan nem tartaom elég fejlettnek!! igazából egy songra lenne szükségünk, de sokkal inkább arteta mint ramsey!! és nem vagyok ramsey gyülölő, csak elfogyott vele szemben a türelmem!! eddig minden poszton rengeteget hibázott kivéve a vkp de ottis csak mert nagy meccsen még nem teljesített, ráadásul ott sem mutatott kiemelkedőt csak azért tűnt fel mindenkinek mert nem csinált semmi feltűnően szart! arteta az első perctől h vkp-t jáccik hozza ezt a szinntet!!
11 éve
Törölt felhasználó
Ramsey utóbbi meccsein mikor Arteta szerepkörben játszott voltak kulcs passzai is... :) Szerintem jobb ha a Ramsey gyűlölök elkezdenek barátkozni azzal a ténnyel hogy nem sokára Ő lesz ott a középpályán és nem pedig Arteta(fiatalabb már Ő sem lesz). Vagy pedig Arteta mellett lesz játszatva és akkor Wilshere végleg oda kerül ahova az igazi 10es szoktak :D
11 éve
Törölt felhasználó
....Bár én első sorban, a csapatösszeállításra vonatkozó (lentebbi) írására értettem ;)
11 éve
Törölt felhasználó
Nyugi! Ez nem egy újjabb Ramsey-szapulós felvonás:
Én nagyon tehetségesnek tartom a srácot, de most Arteta rutinjával, meg vérmérsékletével többre megyünk! :P

Szólj hozzá