Santi Cazorla a Bayern München elleni Bajnokok Ligája mérkőzés kapcsán úgy nyilatkozott: a meccseket eldöntő különbségek a részletekben rejlenek, s a Chelsea tavalyi sikere is azt mutatja, hogy nem feltétlenül a legjobb csapat nyeri a sorozatot.

A 28 éves spanyol játékos és csapata nincs könnyű helyzetben, mivel a bukmékerek és a szakértők az Arsenal tartják esélytelenebbnek a Bayern elleni továbbjutásra. Ennek ellenére Cazorláék természetesen nem adják fel, s keményen készülnek az összecsapás első felére: a keddi meccsre az Emirates stadionban.

"A sorozat tavalyi döntője egy újabb emlékeztető volt arra a tényre, hogy hiába játszik az ember a jobb csapatban, nem feltéltenül ők nyerik meg a sorozatot. Tényleg kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Bayern az előző szezonban, de végül a Chelsea vitte a pálmát. A döntő különbség a részletekben rejlett. Drogba az utolsó pillanatokban egyenlített, majd Robben kihagyta a büntetőt. Ha ő ott berúgja, akkor biztos vagyok abban, hogy a Bayern győz." - mondta Cazorla az UEFA hivatalos weboldalának.

"Ugyanakkor az elveszített döntő ellenére is sikerült csodálókra találniuk, hiszen megverték a Real Madridot is. Az biztos, hogy a Bayern és a Barcelona az idei év legnagyobb BL-várományosai."

A spanyol játékos arra is kitért, hogy mennyire élvezi az arsenalos szerepkörét. Cazorla, mióta tavaly nyáron átigazolt a Malaga együttesétől, árnyékékként játszik Arséne Wenger csapatában a középső támadó mögött.

"Az Arsenalnál amolyan visszavont csatár vagyok. Ez egy olyan szerepkör, amelyben sűrűn kerül hozzám a labda, ráadásul megvan a technikai szabadságom ahhoz, hogy oda helyezkedjek a pályán, ahová én akarok. Őszintén szólva ez a legjobb posztom."

"Ami pedig a legnagyobb erényeimet illeti: nos, nehéz felbecsülni a saját magam képességeit, de talán az a legjobb tulajdonságom, hogy természetszerűleg kétlábas vagyok. Ugyanúgy bánok az egyik lábammal a labdával, mint a másikkal, s talán az is segít még, hogy néha arcátlan vagyok a pályán." - árulta el a spanyol középpályás.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá