Az Arsenal a Sunderland elleni csalódáskeltő 0-0-val indította a 2012/13-as szezont otthon az Emiratesben, azonban a szombati ellenfél egy lényegesen másabb csapat lesz, így hat hónappal később.

Ezúttal sokkal pozitívabbak lesznek, mint az Emirates-ben, ahol csupán 30%-ban birtokolták a labdát és mindössze két pontos kapuralövést produkáltak.

Martin O'Neill csapatának az alakzatát két kulcskérdés fogja meghatározni. Elsőként, hogy egy vagy két csatárral áll ki?

A szezonban javarészt egyedül játszott elől Steven Fletcher, Stephane Sessegnon ügyes cseleivel támogatva, egy 4-4-1-1-es rendszerben. Azonban, a benini válogatott játékos nincs a legjobb formájában és 24 pályára lépésén csupán két gólt tudott szerezni. Fletchernek azonban több támogatásra van szüksége a gólszerzés szempontjából.

A januárban a Swansea-tól igazolt Danny Graham egy megbízható második csatár opcióval szolgál O'Neill számára. O'Neill gyakran favorizálta a kéttámadós játékot a menedzseri karriere során, és a hosszú távú céljai közt biztosan szerepel, hogy Graham és Fletcher párban játsszon.

Graham, Sessegnon helyett állt be a múlt hétvégi 2-1-es Reading elleni vereség során, 4-4-1-1-ből 4-4-2-re átállva - és O'Neill talán debütálja is ezt a rendszert most hétvégén.

Második kulcskérdésként felmerül, hogy egy vagy két szélső? O'Neill, Adam Johnson és James McClean gyors duójával kezdte a szezont, azonban az utóbbi hetekben az ex-Arsenal-os Sebastian Larsson-t használta a jobb szélen, Johnson-t pedig a balon, ahol lement a vonalhoz és beíveléseket adott inkább, mint behúzódott volna lövőhelyzetbe.

Larsson-ból hiányzik McClean tempója és cselező képessége, azonban kiváló keresztlabdákat tud adni jobbról és azzal, hogy Grahamre második légi célpontként számíthat, valószínű Larsson kezdi majd a játékot, és rendre a tizenhatoson belülre íveli majd a labdákat.

Mindemellett, a másik új igazolás Alfred NDiaye egy erőt sugározhat a nyugodt David Vaughan mellett - habár Larsson is tud középen játszani és a harcias labdaszerző Lee Cattermole is talán újra bevethető lesz térd problémája után.

A középső középpályások a szélek fele terelik a játékot, mivel a Sunderland a szárnyakon való támadásokra összpontosít, és a tavalyi Arsenal elleni 2-0-ás FA Kupa győzelem során a Sunderland nyomása tökéletes volt, mikor az Arsenal előrepasszolt egy labdát a középpályára.

Az Arsenalnak arra is vigyáznia kell, hogy ne engedje a Sunderland-nek, hogy távolról lőjenek - Larsson, Vaughan, Johnson és a bal-bekk Craig Gardner egyaránt kiváló távoli lövésekre képes.

Valamint, még a rögzített helyzetek is veszélyt jelenthetnek a Fekete Macskáktól, főként mivel a második legtöbbet faltolt csapat a Premier Ligában az Everton mögött, okosak az ilyen szituációk kiharcolásában is.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (236)

11 éve
Ég a City. Ezek után örülhetünk az 1 pontnak, amit a Soton otthonában szereztünk. :D
11 éve
Hazai meccs forgató könyve az lesz,hogy az első félidőben lesérül Koscielny és be kell küldeni Squillacit...0-0 lesz az állás egészen a 90. percig, mikor egy szöglett után Skill Laci kivégzi a Bayern-t!A második meccsen pedig egy Gervinho mesterhármasra tippelek! :D :D
11 éve
Törölt felhasználó
Áhh ez a Bayern ez rohadt erős. Nagyon össze vannak rakva. Össze is szokottak. Ez pedig, hogy nem olyan gyorsak ez butaság. Tapasztaltak(nem mindegyik ) és mind egytől egyig rohadt tehetséges játékos. Ezt a Bayernt max haza pályán fogjuk behúzni vért izzadva. De ne legyen igazam és jussunk tovább :D
11 éve
Javítva. 🧀
11 éve
Törölt felhasználó
Arsenalfan25! Tavaly előtt* ! :D

Szólj hozzá