Nem várt fordulat történt az Arsenal igazoláspolitikájában, írja a London Evening Standard megbízható újságírója, James Olley.

Noha Arséne Wenger az elmúlt hetekben azt sugallta, hogy a klub nem lesz aktív a hamarosan nyíló januári átigazolási piacon, Olley szerint a francia menedzser mégis igazolhat, méghozzá a Sunderland kapusát, Jordan Pickfordot.

Olley szerint noha az Arsenal még nem tett hivatalos ajánlatot Pickfordért, a formális kapcsolatfelvétel már megtörtént a Sunderlanddel, a kapus igazolhatóságáról. Az újságíró azt hozzátette, hogy bármilyen megállapodás is szülessen, a 22 éves angol hálóőr májusig mindenképpen a Sunderlandnél marad, csak kölcsönben.

A Sunderland kényelmes helyzetben van, hiszen Pickford még januárban hosszabbított a csapattal 2020-ig, ráadásul több klub is figyelte a játékost az elmúlt hónapoban, így ha átigazolási listára tennék a játékost, a többi csapat érdeklődésével alaposan feljebb lehetne húzni a kapus kivásárlási árát.

Ugyanakkor a kiesés elől menekül Fekete Macskáknak jól jöhetne egy kis bevétel az átigazolási költségvetésükbe, hiszen a menedzser David Moyes már elárulta, hogy nagyon kevés pénzből gazdálkodhatnak majd a januári transzfer időszakban. Így jöhetne kapóra az Arsenal érdeklődése, akik egyösszegben, előre kifizethetnék Pickford átigazolási díját, ám engedélyeznék, hogy a Sunderland egyik kulcsjátékosa a szezon végén maradjon a csapatnál.

Pickford leigazolása viszont több kérdést is felvet az Arsenal jelenlegi kapusait illetően. A 34 éves Petr Cech-t az elmúlt időszakban többször illették kritikákval, a cseh hálóőr az elmúlt nyolc bajnokijából egyet sem hozott le kapott gól nélkül, ami az ő személyes karrierjében is negatív rekord. 

David Ospinát Wenger egyelőre csak a Bajnokok Ligája hat csoportmeccsén játszatta. A kolumbiainak már idén nyáron is voltak - elsősorban török - ajánlatai, ám a kapus végül az Arsenalnál maradt, kérdés viszont, hogy mit hoz számára a jövő. A csapat harmadik kapusa, Damian Martínez az elmúlt hónapokban írt alá egy új kontraktust az Arsenallal, míg Wojciech Szczesny immáron két szezon óta az AS Románál véd.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

7 éve
Cech nagy hibát csak ritkán vét, de az valóban igaz, hogy a pontokat érő bravúrjai is elmaradnak kissé. Ugyanakkor én még adnék neki esélyt, aztán ha tavaszra sem tudna világklasszis teljesítményt nyújtani, akkor jöhet Ospina. Cech pedig 35? éves, nem biztos, hogy sírna, ha 2. számú kapusnak kéne lennie. Ráadásul úgy 2. számúnak, hogy bármikor visszakerülhet a kezdőbe. Nekem ne mondja már senki, hogy ez a Pickford gyerek jobb, mint Ospina. Fiatalnak meg ott van Martinez. Nyáron várok inkább mozglódást, egy balhátvédet és egy támadóközéppályást/szélsőt/szélső támadót várok.
7 éve
szasza86 : Ne idegeskedj!!!! Szerintem simán pótolható lenne Özil nem úgy mint Sanchez. A Chileivel hosszabbítani kellene valahogy de a németet én elengedném. Bár, ez az én magánvéleményem. Ágyúsok!
7 éve
Törölt felhasználó
csesznok79! Az a baj, hogy senki nem "dörömböl" az ajtónkon, hogy vinné :-S ....Talán a kínaiakra lehetne rásózni, vagy valami arabra :-P
7 éve
Eladni Özilt?! Mit tettek a bejglidbe ember....bedzsináztak baszod!!! Figyeljé mit írkálsz!! Özil és Sancsez miatt érdemes Arsenalnak szurkolni ember. A többi az csak dísz....! Eladni jesszusom. Nah szedjük össze magunkat! Boldog karácsonyt!

Szólj hozzá