Arséne Wenger csapata is ott lesz az idei FA-Kupa kiírás negyedik fordulójában. Az Arsenal a szombati napon a Sunderland ellen játszott, s bár egy védelmi hibát követően a vendégek kerültek előnybe, az Ágyúsok fokozatosan vették át a játék irányítását.

Az egyenlítés Joel Campbell révén már az első félidőben sikerült, majd a második játékrész közepétől Aaron Ramsey pörgette fel a játékot, és a vezető gólt is a walesi szerezte. A harmadik gólt Olivier Giroud rúgta.

A meccset követően Wenger elégedetten értékelt.

Egy PL-csapat ellen mindig meg kell dolgozni a győzelemért. Meggyőző volt az első félidőnk és fokozatosan átvettük az irányítást. Sajnos hátrányba kerültünk és ki kellett találnunk, hogyan jutunk át rajtuk, mert éles volt a középpályájuk. Aztán lassan a második félidőre átvettük az irányítást, az ő térfelükön játszottunk, remek gólokat rúgtunk és sok helyzetet teremtettünk. - mondta Wenger, aki ezután a játékosait méltatta.

 

Oxlade-Chamberlain egyre jobb lett, ahogyan a játék ment előre, a második félidőben nagyon erős teljesítményt hozott. Joel Campbell nagyszerű volt, Alex Iwobi is az egyik legjobb volt az első félidőben, később ő elfáradt. De mindannyian nagyszerűen játszottak.

 

Iwobi játékában kedveltem a passzai időzítését. A középpálya közepén ez egy fontos erény azzal együtt, hogy látja a dolgokat és előrejátszik. Nem egyszerű, hogy ilyen fiatal korban félelem nélkül tör előre.

 

Bellerín is egyre erősebb és erősebb lett. Néha úgy éreztem, hogy az utolsó 20 percben bármikor is előretört, helyzetet alakított ki. Azt nem tudom, hogy ő-e a liga jelenlegi legjobb jobb hátvédje, de a legjobbak közt van. Még mindig csak 20 éves, nagyon sokat fog még majd fejlődni.

Az Arsenal legközelebb jövő szerdán, az Anfield Roadon lép pályára a Liverpool ellen. 

Egy kicsit úgy gondolom, hogy zsúfolt a programunk. Viszont a következő lépés az lesz, hogy Rosicky visszatér, majd jönnek a többiek, Welbeck, Sanchez, Wilshere, és talán egy igazolás is érkezik majd. Ma sem sérült meg senki, szóval nem aggódok. Ha továbbra is annyi sérültünk lenne, mint volt, akkor más lenne a helyzet.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

8 éve
Mi igaz abból,hogy Rabiot ügynöke Londonban tárgyal velünk?
8 éve
Mi igaz abból,hogy Rabiot ügynöke Londonban tárgyal velünk?
8 éve
Tegnap nem értem rá, ma megnéztem, Walcott az első félidőben, Ox (kisebb hibákkal) és Iwobi végig, Campbell inkább a második félidőben (az elsőben is aktív volt, de sok labdát vesztett) volt jó, de mellettük még a másodikra feljavult Bellerín is. Giroud meg kuka volt. Kosi miatt kaptuk az utolsó 6 gólunkat... no comment. Gabriel meg kurv@jóóó; a védelemből meg Gibbs játszott, Chambers meg kb nekem 0... most szerelünk vagy csak helyezkedünk, még Flamó is megpróbál szerelni, nem csak behátrálni. Ja és Ramsey a király.
8 éve
Törölt felhasználó
Most nézem a soron következő meccseinket a bajnokágban. Pool (i)-Stoke (i)-dinamo (o). Kemény hónap lesz ez a január. Ugye Alexis játszhat már az orkok ellen?
8 éve
Törölt felhasználó
Nálam is Campbell volt tegnap a nyerő, már előző meccseken is megfigyelhető volt, hogy milyen jól lát a pályán, néhány labdája Özilt idézte. Kicsit erősebb lehetne. Giroudra ráfért volna a pihenő, nagyon ki van facsarva, tegnap a gólon kívül (plussz egy fejes) nem volt értékelhető, csatárra emlékeztető megmozdulása (az ezt megelőző két meccsen sem).

Szólj hozzá