Nacho Monreal, az Arsenal egyetlen téli érkezője jól tudja, hogy az angol ligára teljesen más sajátosságok jellemzőek, mint a spanyolra, de a játékos bízik abban, hogy a lehető leggyorsabban hozzá tud alkalmazkodni az új stílushoz.

A 26 éves bal védő a januári átigazolási szezon utolsó napján érkezett a Malaga együttesétől, s tisztában van azzal, hogy neki is kell majd egy kis idő, mire megszokja az angol liga teljesen eltérő karakterisztikáját.

"Remélem, hogy minél hamarabb sikerül majd beilleszkednem. A Premier Liga a világ egyik legerősebb bajnoksága, ezt mindenki jól tudja. Teljesen más játékstílust kell alkalmazni, mint a spanyolban - például sokkal több szerep jut a fizikai párharcoknak. Ahogy majd telnek a napok, egyre jobban meg fogom szokni ezt." - mondta Monreal.

"Az Arsenal szereti tartani a labdát, s ez a stílus nagyon előnyös a számomra, úgy gondolom, ez feküdni fog nekem. Nagyon szeretem, ha a földön járatjuk a labdát, ha rövid passzokkal jutunk előre, s ha jó a helyezkedés."

"Úgy vélem, hogy az Arsenal játékstílusában felfedezhetőek azok az elemek, amik a spanyol válogatottban is." - tette hozzá a spanyol, aki eddig kilencszer szerepelhetett hazája felnőtt válogatottjában is.

Monreal egyúttal elárulta, hogy nagyon örül, hogy az Arsenalhoz igazolhatott.

"Boldog vagyok, hogy itt lehetek, nagyon várom már, hogy az Arsenal-család része lehessek. Hálás vagyok a fogadatásomért, s hogy ennek a remek csapatnak a tagja lehetek." - mondta a spanyol.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

11 éve
Törölt felhasználó
Bár csak ő is beválna mint a nyári igazolásaink! szurkolok neki nagyon.És remélem nyáron is igazolunk még! :)

Szólj hozzá