Három játékos távozásával véglegesült az Arsenal kerete a 2019/20-as szezonra.

Bár az angol klubok csak a szezon kezdetéig tudtak új játékost regisztrálni a keretükbe, a többi európai ligában erre szeptember 2-ig volt lehetőségük a csapatoknak, így több, az Arsenalt is érintő játékosmozgásra is sor került az utolsó nyári napokban.

A várakozásoknak megfelelően távozott Nacho Monreal - a veterán spanyol játékos a Real Sociedadhoz került véglegesen - a spanyolok körülbelül 3,5 millió fontot fizetnek a bal bekkért, részletekben. Monreal 2013 januárjában érkezett az Arsenalhoz a Malaga együttesétől, és három FA-Kupát és három angol Szuperkupát nyert a csapattal.

Monreal mellett távozott Mohamed Elneny is a csapattól - az egyiptomi játékos kölcsönbe került a török Besiktas együtteséhez - a csapatnak nincs opciós joga a végleges megvételre.

A nyári átigazolási időszak utolsó napján pedig Henrikh Mkhitaryan is klubot váltott - az örmény játékos az AS Romához került kölcsönbe. A fővárosiak fogják a középpályás fizetésének nagyrészét állni, és megbízható értesülések szerint lesz opciós joguk a végleges megvételre is.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (78)

5 éve
Ez a 6 rúgott gól a riválisok 10-11 gólja mellett nagyon szarul néz ki. Nem ártana holnap egy több gólos siker. Reméljük, hogy jót tett a válogatott szünet.
5 éve
Hát ezért nem kéne 1 nyamvadt gólos vezetés birtokában visszaállogatni Mr. Emerynek... Amúgy a holnapi meccstől én tartok, nekem ez tipikus olyan meccsnek ígérkezik így látatlanban, hogy mindegy hogy, csak nyerjünk. Inkább hazai pályán kéne majd jobban hengerelni és gólokat rúgni, az idegenbelieket "csak" be kell valahogy húzni, remélhetőleg minél többet a szezonban.
5 éve
Már a holnapi meccsen megdönthetnénk az előző szezonban idegenben szerzett győzelmeink számát. :D
5 éve
Holnap muszáj győzni!
5 éve
Kár, hogy eddig nálunk nincs ilyen kiemelkedő fiatal, mint mondjuk James a MU-nál vagy Mount és Abraham a Chelsea-nél. Remélem, hogy Nelson megkapja holnap a lehetőséget és él vele.
5 éve
Guendouzi, Martinelli, Nelson és Saka, ők mind fiatalabbak mint az előbbi két említett játékos és akkor említsűk meg azt is, hogy az emlúlt időszakban szépen meg lett fiatalítva a csapat akiket ha egyben tudunk tartani szép jővő állhat előttünk.
5 éve
Elég nagy lesz rajtunk holnap a nyomás, ha mindhárom rivális csapat behúzza a mai meccsét.
5 éve
A Chelsea mit kap? Abraham 6 gólos az utolsó 3 meccsen...nem gyenge. Remélem, hogy nem fogjuk félválról venni a Watford-ot. Szerintem az edzőváltás biztos jó hatással lesz a csapatra és nem lesz könnyű dolgunk.
5 éve
Igen, hótziher hogy most fel fognak támadni, szerintem is nagyon nehéz meccs lesz, de itt a lehetőség bebizonyítani, hogy tényleg előrébb járunk pl. a MUnál, és meg kell bírkózni a nyomással. Leicester nem rossz, ők azért még pontot csíphetnek a Unitedtől.
5 éve
Én mindenképpen visszatenném Özil-t a csapatba. Szerintem simán lehetne Ceballos-szal együtt játszatni mert teljesen különböző a játékstílusuk. De annak is örülnék, ha Willock visszakerülne a kezdőbe mondjuk Xhaka helyett, nekem nagyon tetszik a játéka. Chambers is kezdhetne de nyilván nem fog, sajnos Luiz-t favorizálja Emery.
5 éve
Elvileg egyik középpályás sem sérült meg a válogatott meccseken (legalábbis előbb vmi fészbukos bejegyzésnél ezt olvastam), szóval Xhaka is rendben van elvileg. Willock majd játszon csütörtökön. A Ceba-Özil együttjátszatást én is támogatom.
5 éve
Xhaka-t nem is azért hagynám ki a kezdőből, mert sérült. 😄

Szólj hozzá