Az elmúlt hetekben, Gustavo Poyet egy rendkívül rugalmas csapatot épített Brighton-ban, váltogatva a lapos 4-4-2-es és egy árnyaltabbnak mondható 4-3-3-as formációt. Habár, a hagyományos felállást használta az FA Kupa harmadik fordulóban, mikor 2-0-ás győzelmet aratott a Newcastle ellen, egy 4-3-3-as formáció nagyobb eséllyel birkózhat meg az Arsenal középpályájának kusza passzaival.

Azonban, a számos sokoldalú játékos lehetővé teszi Poyet-nek, hogy ugyanazzal a kezdő 11-el, váltogathasson a két játékrendszere között. Andrea Orlandi játszhat a 4 emberes középpálya bal szélén, vagy egy lehet a 3 középső játékos közül, míg Ashley Barnes bal-szélsőként, vagy második csatárként is bevethető.

A Brighton hagyni fogja az Arsenal-nak, hogy találgasson, és Poyet elég mély kerettel rendelkezik ahhoz, hogy egy meglepő választást produkálhasson.

Tapasztalt Championship-szintű játékosok keverékéből, és néhány technikailag lenyűgöző spanyol importból áll a csapat, ami tükrözi is a játékstílusukat. Jogosan érkeznek a dicséretek a merész passzoló futballjukért, azonban Poyet egy gyakorlatias edző is, és utasítani fogja a játékosait, hogy megtörjék és fizikaivá tegyék a játékot.

A pálya közepének kulcsembere Liam Bridcutt lesz, egy zömök és bátor középső középpályás, aki a Chelsea ranglétráin kapaszkodott fel. A 23 éves angol középpályás technikás játékos, de ugyanakkor hajlamos is bent ragadni. Bridcutt mellett, Dean Hammond fog gondoskodni az energiáról és kitartásról.

A legizgalmasabb csata feltételezhetően Wayne Bridge összeütközése lesz Theo Walcott-tal. Bridge kitűnően játszott a Newcastle elleni győzelem során, beviharzott Gabriel Obertran mögé az átjátszások során, hogy a többieknek keresztlabdákat adhasson, azonban Walcott ellen, a két évvel ezelőtti West Ham-i debütálásán nagyon nehéz dolga volt, és mind a három Arsenal gólért felelős volt.

A másik szárnyon, valószínűleg a sokoldalú David Lopez lesz az, aki Kieran Gibbs előre töréseit próbálja megfogni.

A Brighton legveszélyesebb játékosa a középcsatár Craig MacKail-Smith lesz, aki egy klasszikus alsó-ligás csatár, okos a mozgásával és az összjátékoknál. Megpróbál majd lyukat alkotni a felfutó középpályások berobbanásának, ami veszélyessé teheti a Brighton kontratámadásait.

A Brighton minden sorozatot tekintve veretlen eddig 2013-ban. Valószínűleg telt ház fogadja majd a két csapatot. Mióta az Amex stadionban játszanak, elég versenyképes a csapat, nem igazán aratott még senki óriási győzelmet felettünk. Ez a második idényük az Amex-ben. A bajnokság 7. helyéről várják az Arsenal elleni találkozót, és jó irányba halad a csapat. Meglepő lenne, ha egy egy-oldalú meccset látnánk.

//A borítóképen szereplő játékosok (balról jobbra): Orlandi, Barnes, MacKail-Smith, Bridcutt, Bridge, Hammond//

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

11 éve
és megint szögletből, hihetetlen. >:(
11 éve
majdnem eltaláltam. 🧀
11 éve
Törölt felhasználó
Wenger rotalt Szcszesny Jenko Merte Kos Santos Diaby Ramsey Rosicky Ox Poldi Giroud
11 éve
Ha Wenger most se fog rotálni, akkor soha. Remélem, hogy valami hasonló kezdővel állunk ki: Szczesny- Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Santos- Ramsey, Diaby- Chamberlain, Rosicky, Arshavin/Gnabry- Walcott. Mondjuk szerintem megint a legerősebb kezdővel fogunk játszani...
11 éve
Törölt felhasználó
Nyerni kell!Ha már nem igazolunk ,akkor nyerjük meg ezt a trófeát!!! Go Gunners!!!

Szólj hozzá