Hihetetlen, de az idei szezonban Michael Appleton már az ötödik ember a Blackburn élén, követve Steve Kean és Henning Berg menesztését, valamint Eric Black és Gary Bowyer ideiglenes menedzsert.

Ilyen instabilitás mellett nehéz egy szilárd csapatot összeállítani - azonban az elmúlt meccseken egész ígéretes jeleket mutat a csapat.

Appleton a 4-4-1-1-es alakzatot favorizálja, és a csapata valószínű mélyen és szorosan fog védekezni szombat délután, mellyel a szélekre szoríthatja ki az Arsenal-t.

Ha ennek eredményeképpen rengeteg keresztlabdával kell próbálkozni, az Arsenal-nak nagy nyomás alá kell helyeznie Jake Kean kapust. A 22 éves játékos Paul Robinsont helyettesítette a kapuban, azonban tapasztalatlan és gyenge a jelenléte a magas labdák megszerzésénél.

Ellentétben vele, Grant Hanley és Scott Dann center-bekk kettőse már domináns a levegőben, de Hanley-nek hiányzik az üteme. Ugyanez elmondható sajnos a jobb oldali védőről Bradley Orr-ról is, aki egy kemény labdaszerző, de nehezen kezeli, ha a labda mögé érkezik.

Jason Lowe és Danny Murphy középső középpályás kombinációja jól működött az utóbbi hetekben. Lowe energiát és mobilitást vitt a játékba, hagyva Murphy-nek hogy mélyen helyezkedjen, és intelligens passzokat osztogasson a szélekre.

A Blackburn úgy néz ki a kontratámadásokra játszik majd szombaton, ami azt jelenti, hogy az Arsenal-nak meg kell akadályozni, hogy Murphy-nek elég ideje legyen hosszú átlós labdákat rúgni.

Elől, Aplleton Jordan Rhodes-t fogja használni, aki csodálatos formában játszik a szezonban. Egy ösztönös befejező a kapu előtt és képes fizikailag is felvenni a versenyt az ellenfél kemény középső védőivel.

Azonban Rhodes-nak hiányzik az üteme és a szélekről való kiszolgálástól függ. Bár viszonylag kipróbálatlan a legmagasabb szinten, Rhodes rendkívüli gólszerzési rekordja az angol harmad- és másodosztályban is bizonyítja, hogy egy nyers minőségű játékos a kapu előtt, és az Arsenal nem hagyhat neki szabad teret a büntető területen belül.

A korábbi portugál válogatott Nuno Gomes egy praktikus csere csatár. Fénykora óta jelentősen lelassult, azonban intelligens mozgása és jó összjátéka még mindig megnyilvánul a játéka során.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

11 éve
Törölt felhasználó
Körülményesen és kiszámíthatóan játszunk. Több kell a győzelemhez... talán a 2. félidőben.
11 éve
Törölt felhasználó
Sanchez tényleg nagyon jó. Kérdés, hogy a barca engedné e... mert egy öreg Villát se akar elengedni... -.- . Vagy ha el is adnák akkor mennyiért...
11 éve
Törölt felhasználó
Mit szolnátok Alexis Sanchezhez, aki szerintem kivételes tehetségű játékos, attól függetlenül, hogy most nem megy neki Barcelonában. Ő is képes lenne szerintem Angliában játszani, es a támadó sor bármelyik oldalán bevethető :) gyors, technikás a chilei

Ma pedig nyerni kell, nincs vita! Hiába játszik a csapat kedden a BL-ben az FA kupa jelenleg fontosabb a csapat szamara szerintem.
11 éve
Törölt felhasználó
Egy ilyesmi kezdő jó lenne mára:
Szczesny-Sagna-Merte-Verma-Monreal-Diaby-Coqueiln-Rosicky/Ramsey-Chambo-Giroud-Gervinho.
Ha Verma nem 100-as akkor Miquel.
Jenkinson eltiltása érvényben van a kupameccsen is igaz?
Én egy könnyed győzelmet várok ma a fiúktól, remélem nem fogunk csalódni.
11 éve
Törölt felhasználó
Nem rossz ez a Vela Gomez kettős.Ha egy PL középcsatot szeretnénk építeni.....De remélem nem erről van szó.Nyáron mindenképpen meg kellene próbálni Villa-t elhozni,mert valószínű ott már létszámfeletti lesz ha Neymar megy a Barcahoz.Persze csak akkor ha a vezetőség felébred időben a téli álmából.És esetleg a nyaralást is időben sikerül befejezniük

Szólj hozzá