Arséne Wenger elégedetten értékelte a 2012-es év utolsó meccsét, a Newcastle ellen aratott 7-3-as győzelmet.

A francia mérkőzést követő sajtótájékoztatója javarészt a meccsen mesterhármast szerző Theo Walcottról szólt.

"Theo remekül teljesített ma, megmutatta, hogy mikre is képes. Jól játszik középen, s magabiztos vagyok, hogy csak erősebb lesz ezen a poszton. Összességében elégedett vagyok a játékával." - kezdte Wenger.

"Theóban megvan az eltökéltség, jók az elfutásai, a cselezőképessége és a rövidpasszai is. Úgy vélem, hogy remek befejező, s már eddig is sokat tanult, mert egy intelligens játékosról van szó. S mivel intelligens játékos, még ennél is többet fog még tanulni."

"Theo például sok tanácsot fogadhat Theirry Henry-tól, főleg azért, mert Theirry is középcsatár volt. Theo mai első gólja Henry-szerű volt."

Wenger nem kerülhette el a Walcott hosszabbításáról szóló kérdéseket sem.

"Tudják, a meccs előtt is úgy gondoltam, hogy a lehető leghamarabb hosszabbítani kellene vele, s most sem változott a helyzet. Theo ehhez a klubhoz tartozik, és remélhetőleg össze tudjuk hozni."

"De nem akarok túl sokat erről beszélni, már így is épp elég spekuláció folyik a médiában erről a témáról. Nincs szükség még több szóbeszédre. Azt persze értem, hogy miért is olyan közkedvelt ez a téma: ma ő volt a meccs embere, s a döntést neki kell meghoznia. De inkább a játékos képességeiről beszélnék, mintsem a pénzről és a találgatásokról."

"Úgy vélem, hogy Theo szereti ezt a klubot, s a szurkolók is szeretik őt. Ebben a témában pedig a viszonzás nagyon fontos."

"Azt nem gondolom, hogy egy meccs túl sokat változtatna a jelenlegi helyzeten, legalábbis nem hiszem, hogy egyetlen meccsnek kellene döntenie. Ha ma rosszul is teljesített volna, akkor sem változott volna a véleményem, hogy meg akarom tartani őt. Ezt nem lehet egy meccs alapján eldönteni."

Wenger végül Giroud duplájáról és a Newcastle teljesítményéről is beszélt.

"Giroud nagyon veszélyesen állt be. Végig ott volt a beíveléseknél, emellett mozgékonynak is tűnt. Jó hatással volt a játékunkra, ahogy pályára lépett."

"A Newcastle jól játszott, a végeredmény nem tükrözi a játék képét, nem volt ez olyan kényelmes meccs a számunkra, mint ahogyan azt hinni lehetne. A mérkőzésen több ideig is csak szenvedtünk, különösen az első félidőben, amikor valamiért idegesen, fékkel játszottunk. Az is gondot jelentett, hogyan vegyük vissza tőlük a labdát. Minden támadásunkról jól zártak vissza, de végül folytattuk, s végül könnyű lett. Maga a mérkőzés azonban nem volt egyszerű."

"A Newcaslte góljai aggasztottak, mivel mind a háromszor egyenlítettek, amikor hátrányba kerültek - annak ellenére, hogy támadásban nagyon jók. Ba jó benyomást tett rám, kiváló meccse volt, mint ahogyan a középpályán Marveaux-nak és Tiotének is. Erős csapatuk van."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (42)

11 éve
Törölt felhasználó
11 éve
Törölt felhasználó
Jah, amúgy Safika igazat beszél! Ba híres arról, hogy csak örökölni lehet tőle a labdát. Lehet, hogy Giroud 5 góllal kevesebbet lő, de sokat hozzátesz a játékunkhoz. Nem kell Demba Ba, Adrian gyere!!:D
11 éve
Arsenalfan25! Adrian azért csere az Atletico Madridban, mert jövőre lejár a szerződése, és még nincsenek beütemezve tárgyalások.
11 éve
Srácok, amíg egy ékkel játszunk és Giroud ugyanannyi gólt lő egy meccsen, mint Ba, minek vegyünk még egy középső csatárt? A gond azzal a kezdődik, hogy 1) vannak olyan meccsek, amikor nem teremtünk elég helyzetet, amit be tudnánk lőni 2) nincs egyensúly a középpályán a védekezést illetően. Ezen Ba aligha tudna változtatni, akármennyibe is kerülne.
11 éve
Törölt felhasználó
Néztem az elmúlt 2 Newcastle meccset...és egyértelműen kijelenthetem h én biztos nem venném meg Demba Ba-t...Sztem 1 rendkívül önző és emellett még eléggé idétlen játékos benyomását keltette bennem.Összjátékban 0.Az h sok golt lő oké...elfogadom,de ennyi helyzetből meg ilyen önző játékkal nem nagy dolog.Meg eddig mind a 20 meccsen végig a pályán volt.Sztem sokan csalódnának benne,ha a tavaszt az Arsenalnál töltené,aztán meg nem tudnánk lepasszolni...Inkább 1 szélső jöjjön és 1 vkp.Ha Diaby vmi csoda folytán mégis kinőné a sérüléseket,akk is kell vki mögé.Inkább 2 mint 1 se!!!

Szólj hozzá