Olivier Giroud a francia L'Equipe magazinnak adott interjújában elárulta, hogy élvezi a rajongók támogatását.

A francia csatár egy kissé nehézkes idénykezdetet követően belendült, s összesen 22 pályáralépésből 7 gólnál tart, ami nem rossz mutató egy olyan támadótól, aki az előző évben még a Ligue 1-ben játszott.

Giroud továbbá azt is kiemelte, hogy az Arsenal gyengébb formája miatt talán nem a legpozitívabb érában csatlakozott a klubhoz, ám ezt azért nem bánja, mert így kevesebb nyomás nehezedik a vállaira.

"Korábban el sem tudtam azt képzelni, hogy az Anfielden a Beatles egyik számának a dallamára az én nevemet skandálják a szurkolók. Emiatt teljesen libabőrös lettem akkor, de ez még inkább eltökélté tett a jobb szereplésért." - mondta Giroud.

"Imádom a futballnak ezt a részét, ami tele van lehetőségekkel. Az embernek csak azt kell megmutatnia, hogy milyen sikeres lehet."

"Persze, elképzelhető, hogy nem az Arsenal legfényesebb éveiben kerültem a csapathoz, de talán emiatt kevesebb nyomás van a vállamon. Persze, az eredményeket illetően hajtanom kell, de nem érzek nyomást az elődeimmel való folyamatos összehasonlítgatások miatt. Ha egy nagy klubhoz kerül egy játékos, akkor általában egy klasszis játékost kell váltania, az én esetemben Robin van Persie volt ez az illető."

"Csak az új érkezőkön múlik az előző gárda feledtetése. A pálya minden területén hatékonynak kell lennünk, s sokkal reálisabban, sokkal kreatívabban kell játszanunk."

Giroud még azt is elintézte, hogy több beívelést kapjon a csapattársaitól.

"A támadásoknál azt várom, hogy több beívelést kapjak. Ugyanakkor ezek a beadások nem jönnek spontánul. Erről beszéltem már a csapattársaimmal. Tudom, hogy az Arsenal híres a passzjátékáról, talán picit túlságosan is. Nem célom átvenni az edzők munkáját, de szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen technikai dolgokról is lehet a csapatnál beszélni."

A francia úgy véli, hogy a személyes példája is erőt adhat az Arsenalnak a jövőben. Mint ismert, Giroud a tavalyi bajnokcsapat, a Montpellier együttesétől érkezett Észak-Londonba.

"A történetem is bizonyítja, hogy sztárok nélkül is lehet bajnoki címet nyerni. A Manchester City csak a csekkfüzetüknek köszönhetően lettek bajnokok. A Montpellier azonban enélkül is meg tudta verni a PSG-t. Arséne Wenger nem vásárolgat össze egy egész csapatot, ide Santi Cazorla bőven 50 millió font alatt jött. A menedzser inkább csapatot épít, méghozzá a saját elképzelései alapján."

"Bár a csapat nem nyert egyetlen trófeát sem hét év óta, a klubnak mégis erős jelleme van."

"Ami pedig engem illet: ahogy egy játékos beilleszkedik az Arsenalba, azonnal megjön az önbizalma. A rajongók segítenek megérteni a klub mezével járó megtiszteltetés érzését."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

11 éve
Na pontosan ezért nem értettem, hogy mért pont Giroud érkezett hozzánk. A két szerencsétlen védőnk a szélen, soha nem fog megtanulni beadni pontosan...
Egyedül Arshavin-t érzem halálpontosnak a magas labdákkal, de ő meg megérne egy misét. :zip:

Szólj hozzá