Arséne Wenger csalódottan nyilatkozott a Swansea elleni meccset követően - az Arsenalnak jóformában esélye sem volt megnyerni a mérkőzést a szívósan és fegyelmezetten játszó walesi csapat ellen. Végül Michu góljai voltak a döntőek - a spanyol támadó találataival 2-0-ra, meggyőzően nyert a Swansea az Emiratesben.

"Nem voltunk se kreatívak, se élesek, ellenben a Swansea-val. Náluk volt a labdabirtoklás, mi pedig inkább többet kockáztattunk, ami végül megbosszulta magát. Talán egy gólnélküli döntetlen benne lett volna, ha elég fegyelmezetten játszottunk volna. A játékunk színvonala az egész mérkőzés alatt nem volt meg. Nem hoztunk jó döntéseket, nem voltunk kreatívak, ami meglepő volt a számomra." - mondta Wenger.

"Fáj kimondani, de a Swansea jobban játszott. Meg tudom érteni a szurkolóink fújolását is. Azt tudtuk, hogy a Swansea jól fog játszani. Már a meccs előtt lehetett sejteni, hogy mely játékosaink fognak fásultan játszani, mivel az elmúlt időszak igencsak sokat kivett belőlük. Az elmúlt két idegenbeli forduló fizikálisan nagyon megterhelő volt, ugyanakkor bűnösek vagyunk a tekintetben, hogy egy olyan meccset buktunk el, amit meg kellett volna nyernünk."

A vereséggel az Arsenal egészen a 10. helyig csúszott vissza a tabellán, de Wenger igyekszik hamarosan változtatni ezen.

"Természetesen fájdalmas a 10. helyen várni a folytatást. De jelenleg nem a helyekkel kapcsolatban aggódom, még ha nyilván nem a 10. helyen akarunk lenni. Az a fontos, hogy megvan a csapatban a kellő minőség és színvonal, hogy javuljunk, s onnantól kezdve a helyezésünk is felfelé fog változni."

"Érdekesség, hogy idegenben meglehetősen egyenletes teljesítményt hozunk, de hazai pályán már a szezon kezdete óta nem hozzuk az elvárásokat. Ezen a téren kell megtalálnunk a megoldást."

A vereség megváltoztathatja Wenger terveit az Olympiakosz elleni utolsó BL-csoportkör meccsre. A Montpellier elleni találkozó után Wenger azt mondta, hogy készen áll a teljes keretet elvinni Görögországba, hogy megszerezzék a csoport első helyét, de már ez sem biztos.

"Nagyon sok olyan játékosunk van, akiket pihentetni kell, mert a lesérülés küszöbén állnak. Néhány emberünk horzsolásokkal, rúgásokkal a lábukon játszottak. Minden majd hétfőn válik el. Reméljük, hogy jó teljesítménnyel állunk elő Görögországban, ez nagyon fontos. Idegenben leszünk, ám nem aggódom. Otthon áll elő az a helyzet, hogy nem játszunk elég folyékonyan, valamiért akadozott a játékunk. Ebben lehetnek mentális tényezők is."

A közelgő januári átigazolások kapcsán Wenger az alábbiakat mondta:

"Nehéz azonnal válaszolni egy ilyen meccset követően. Nem mondhatok nemet az átigazolásokra, s remélem, lesz támogatás a vezetőség részéről is, ha megtaláljuk azokat a játékosokat, akiket meg akarunk venni."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

11 éve
Igen. Az az ember érzése, hogy a játékosok egyenként jók, ott lennének a szeren, de csapatként nagyon rossz formát fogtak ki. Remélem az Olympiakosz ellen a többségük pihenni fog.
11 éve
Törölt felhasználó
Végre végig néztem a meccset, és hogy a játékunk színvonala hiányzott abban biztos vagyok. Nem tudom mi van a csapattal, de hogy ilyen ötlettelen, unalmas játékot tőlünk huzamosabb ideig még sosem láttam, régebben maximum egy félideig nem ment a játék, de hogy egész meccsen át egy normális támadásunk se legyen... Óriási változásokra van szükség, és én ezt a formációváltásban látnám. Át kéne állni legalább a kis csapatok ellen a 3-4-3-ra, persze 5 védővel, csak a két szélső feljebb tolva. Talán ez lehetne a megoldás, mert azt érzem, hogy a kreatív játékosaink egymást oltják ki. Amióta Wishere visszatért, azóta Cazorla nem az igazi, Ramsey jobb nála. Chamakh-ot nem értem mért nem próbáljuk ki, amikor Gervinhonál ő is többet tudna hozzátenni a játékunkhoz. Arsene-nek meg kell húznia ezt, mert ez a játék vicc, és szerintem ő is észreveszi, hogy elég nagy gondban vagyunk. Egy biztost, kapus kérdés nincs, és a védelem is úgy, ahogy jó, bár Jenkinson tavalyi önmagát hozza, de szerencsére ott van Sagna, esetleg Coquelin. Ha már Coquelin, akkor már azt sem értem ő miért nem játszik néha-néha Arteta helyett, és nem mellette. Mikel is már eléggé elnyűtt játékot mutat, és az év eleji firmáját nem tudja hozni, kéne neki egy-két meccs pihenő. A játékosok megvannak, a csapat viszont nem.
11 éve
OFF: Elméletileg 8 millió fontért elengedi a Villa Darren Bent-et!Szerintem a hülyének is megéri ennyiért!Nagyon jó befejező, nagyon elférne, rutinos is!Nem lenne hülyeség elhozni!
11 éve
Törölt felhasználó
Fabregas44! Válasz a kérdésedre: Egyrészt a LaLiga irama teljesem más, mint a Premier League-é, másrészt mind a Real Madrid, mind a Barcelona van annyival jobb csapat a többinél, hogy általában hamar dűlőre viszi a meccseiket, nincsenek küzdésre kényszerítve, így félgőzzel tolják végig a 90 perc felét. A Manchester United-nél Ferguson sosem küldi fel ugyanazt a kezdőt két egymás után következő meccsen, és ez főként megint oda vezethető vissza, hogy minőségibb keret az ördögöké, míg a Swansea ritkán játszik 3 naponta, ugyanis nekik nincsenek nemzetközi kupás kötelezettségeik.
11 éve
Törölt felhasználó
Off: Megtörtént az FA kupa sorsolás. Idegenbe utazunk a Swansea-hez. Ez ám a véletlen. Szóval el is könyvelhetjük, a FA kupában sem jutunk sokáig.

Szólj hozzá