Jack Wilshere, bevallása szerint, saját maga elvárásait is felülmúlta, mióta visszatért az Arsenal felnőtt keretébe a 17 hónapig tartó rehabilitációs időszakot követően.

Wilshere október közepe óta ismét a pályán harcolhat kedvenc klubjáért, arra azonban ő maga sem számított, hogy ilyen gyorsan fog menni a visszatérés: mindössze három U21-es mérkőzés is elég volt neki ahhoz, hogy felvegye a ritmust.

"Valójában kissé meg is lepődtem. Amikor először játszottam az U21-ben, nagyon rozsdás volt a gépezet, ez midnenkinek nyilvánvaló volt, mégis mindenki azt mondta, hogy jól játszottam." - mondta Wilshere.

"Most azonban egyre jobban érzem magam, s meccsről meccsre egyre inkább javul a formám. Az Emirates, vagy az Old Trafford gyepén nincs hely, ahová el lehet bújni a pályán, mivel rengeteg néző előtt játszunk. Ilyenkor az embernek hozni is kell egy bizonyos alapszintet, nehogy elmaradjon a szurkolók és a csapattársak elvárásaitól."

"Mentálisan is rengeteg kérdéssel kell az embernek foglalkoznia egy sérülés alatt, például, hogy visszatér-e valaha arra a szintre, amelyiken a sérülése előtt volt. Bízom abban, hogy néhány meccset követően megtalálom a legjobb formámat."

Wilshere azt is elismerte, hogy az orvosi stáb, illetve Arséne Wenger óvatossága nagyban segítette őt a felépülése során.

"A menedzser mindig a helyén kezelte a visszatérésemet. Például, ha már egy nappal a visszatérésem előtt elmondta volna, hogy a kezdőben kapok helyet, túl idegessé váltam volna."

"Persze, a meccs napján, délelőtt 10 órakor is egy kissé feszült lettem, de már nem volt időm aggódni. Csak játszottam, s szerintem egészen jól ment."

"A mérkőzés maga teljesen más volt, mint az U21-ben. Ott 90 percet játszottam, a felnőtt csapatban azonban elég volt 60-65 is, miután a lábaim már teljesen elfáradtak akkorra." - mondta Wilshere, aki szerdán a svédek ellen készül egy félidőnyi játékra az angol felnőtt csapatban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

11 éve
Törölt felhasználó
Hmm...

Szczesny - Koscielny, Mertesacker, Vermaelen - Sagna, Arteta, Wilshere, Gibbs - Cazorla - Giroud, Podolski/Walcott

Nem hangzik rosszul, Cazorla több teret kapna és Podolskinak se kéne hátrafelé szaladgálnia mindig, és stabilabbak is lennénk hátul... Talán.
11 éve
Törölt felhasználó
fecc, ilyenkor szokott jönni Wenger váratlan zsenialitása és dugába dönti az egész elméletedet :D
11 éve
Törölt felhasználó
Jobb oldali védő: Koscielny (Sagna, Jenkinson, Djourou)
Középső védő: Mertesacker (Koscielny, Vermaelen, Djourou)
Baloldai védő: Vermaelen (Gibbs, Santos)

Balszélső: Sagna (Jenkinson, Walcott, Gervinho, Chamberlain - bár az utóbbi három a védekezésben hagyna kivetnivalót)

2 középső középpályás: Arteta, Wilshere (Coquelin, Ramsey, Frimpong, Diaby)
A támadók mögötti középpályás: Cazorla (Diaby, Rosicky, talán Podolski)

Jobbszélső: Gibbs (Santos, Gervinho, Chamberlain, Podolski)

Csatárok: Giroud, Walcott (Podolski, Gervinho, Chamakh)

Tehát ezzel az összeállítással az esetleges formáció váltással, és a lehető legjobb kezdővel kalkuláltam, a zárójelben pedig azoknak a neve látható, akik az adott posztra felmerülhetnek sérülés/eltiltás/rotálás (ilyen nincs az Arsenal-nál sajnos...) miatt.
11 éve
Törölt felhasználó
Igen, igen inkább a tied esélyes. A másik gondolat jogos, jogos csak nem jutott eszembe, hogy a Unitednél a bíró a 12. játékos, nálunk csak 11 lehet. :D
11 éve
Törölt felhasználó
ericsson! Ha két középpályással állnánk ki, ahogy azt az első verzióban felvázoltad, az egyenlő lenne egy tökön rúgással. Mellesleg a két szélső (Sagna, Gibbs) veszítene a funkciójából, ha előttük még két szélső lenne, azaz: egy 5 védős felállást kapnánk, és nem egy 3 védőset, amiről most szó van.

"Esetleg az 5 játékos előtt 1 szűrő, mellette 2 ember, két szélső és a csatár" - Ezt nem értem, ha jól számolom, akkor itt 11 mezőny játékost soroltál fel, ha nem jól értelmezem, akkor kilencet, sehogy se jó :D

Szólj hozzá