Bár Arséne Wenger továbbra is optimista, hogy Theo Walcott hamarosan aláírja az új, öt évre szóló szerződését az Arsenallal, a London Evening Standard újságírója, James Olley szerint a francia menedzser már meg is találta az angol játékos utódját, ha Walcott távozna a csapatától.

A tárgyalások az Arsenal és Walcott között augusztus vége óta folynak, de a csapat vonakodik 75 ezer font heti fizetés fölött ajánlani az angol szélsőnek. Miután Walcott szerződése 2013 nyarán lejár, egy lehetőségként mindenképpen meg kell említeni, hogy a játékos a jelenlegi szezon végén akár ingyen távozhat az Arsenaltól - ajánlatokból pedig nincs hiány, hiszen hívná a Liverpool, a Manchester City, a Chelsea, legújabban pedig a Juventus is.

A London Evening Standard beszámolója szerint azonban Wenger már megtalálta Walcott utódját, méghozzá házon belül, a német utánpótlás-válogatott Serge Gnabry személyében. A 17 éves játékos a múlt hétvégén, a Norwich ellen már a Premier Ligában is debütálhatott - s a maga 17 évével és 98 napjával a második legfiatalabb játékossá avanzsálhatott, aki az Arsenal színeiben bajnokin pályára lépett Jack Wilshere (16 év 256 nap) mögött.

Gnabry 2011-ben, potom 90 ezer font ellenében csatlakozott az Arsenalhoz a Vfb Stuttgarttól, azóta pedig az egyik legnagyobbra tartott fiatal játékossá nőtte ki magát. Az Arsenal szakmai stábja először az U18-as csapatban játszatta, de miután Gnabry 8 meccs alatt 6 gólt szerzett az edzők hamar rájöttek, hogy ez a szint túl alacsony a fiatal játékos számára.

Miután Jack Wilshere vagy Bacary Sagna visszatérésére a tartalékcsapatban került sor, Gnabry-nak remek alkalma volt Wenger személyes jelenléte előtt bebizonyítani a rátermettségét. Az október 8-i U21-es bajnoki meccsen éppen az ő játékát emelte ki az arsenal.com tudósítója, Gnabry ezen a mérkőzésen remekül játszott össze a visszatérő Wilshere-rel. Sokak úgy gondolják, hogy Gnabry e teljesítménye okán érdemelte ki, hogy a Norwich ellen már ott lehetett a kispadon.

A hírek szerint a fiatal német ott lehet a Schalke elleni keretben, de a játékára inkább az október 30-i, Reading elleni ligakupa meccsig várni kell.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

12 éve
Törölt felhasználó
Máris bundáról írnak a 7-5 kapcsán világszerte, bezzeg ha a Barcelonaról lenne szó! Mindenki tehet Wengernek egy szívességet!.... ;)
12 éve
Törölt felhasználó
Német...!?...:D
12 éve
Tudhatod, hogy Wengernél azok is lehetőséghez jutnak - elég rendszeresen - akik nincsenek egy bizonyos szinten.
12 éve
Törölt felhasználó
Ezt most olyan szépen leírtad mint ha Frimpong olyan szinten lenne Coq-hoz képest mint a két úriember. :)
12 éve
Már nem azért mondom, de wenger azt mondta, hogy arshavin meg fogja kapni a lehetőséget, ehhez képest szinte nem is játszott a ligakupameccs óta... :blank:

Szólj hozzá