Arséne Wenger tájékoztatása alapján több játékos is kimarad a Norwich elleni keretből különböző sérülések miatt.

Az egyik legfrissebb hír, hogy Laurent Koscielny hátfájdalmakra hivatkozva nem utazik a csapattal a szombati bajnokira.

Theo Walcott távollétéről már azóta szólnak a pletykák, mióta a San Marino elleni vb-selejtező meccsen az ellenfél kapusától egy rúgást kapott a mellkasára. Walcottot a meccset követően kórházba vitték, s legalább két-három hetes kihagyást jósoltak a szélsőnek. Wenger tájékoztatása szerint a probléma nem ennyire súlyos, s a játékos a jövő heti bajnokira, a QPR ellen már visszatérhet majd.

Theo esetét megfelelően kell kezelni. Csak horzsolásról van szó, ami hamar meggyógyul majd, de a lélegzés még sokszor nehezére esik. Ijesztő volt az eset, de szerencsére nincs komoly gond. Ugyanakkor időt kell adni neki, mire felépül.

- mondta Wenger.

Kieran Gibbs még a legutóbbi, West Ham elleni bajnokin sérült meg, a térdsérüléssel bajlódó játékos így hiába kapott meghívót az angol válogatottba, le kellett azt mondania.

Gibbs hiányozni fog szombaton, még nem gyógyult meg teljesen a térdsérüléséből. Van egy kis esély arra, hogy szerdán már jelen lesz a Schalke ellen, de nagyobb az esélye, hogy szombaton játszik majd ismét, a QPR ellen.

Az Arsenal kapusgondjai sem enyhülnek. Wenger közleménye alapján Szczesny továbbra is két hétre van a visszatéréstől, de sokkal inkább Fabianskival vannak problémák.

Fabianski csütörtökön felkeresett egy specialistát, műteni kell - három hónapot hagy ki. Jelenleg bokaszalag-problémái vannak - ez egy új sérülés, amit az edzésekre való visszatérésnek napján szerzett. Szczesny két hét múlva visszatérhet majd.
Rosicky és Diaby egy pár hét múlva térhetnek vissza.

Bár a felnőtt keretbe egy sérült játékos sem térhet vissza, Wenger közölte, hogy Oxlade-Chamberlainre számíthat majd annak ellenére, hogy az angol válogatott a tervezetthez képest egy nappal később játszotta le Lengyelországgal a vb-selejtező meccsét.

Wilshere és Sagna jelenleg 80%-ban fittek, de nincs értelme jelenleg túl nagy kihívásba belemenni. Wilshere-nek még kell egy U21-es meccs - talán jövő hétfőn az Everton ellen, s utána készen fog állni a felnőtt keretre is. Az október 30-i ligakupa meccs ideális időpont lehet.
Oxlade-Chamberlain az egy napos csúszás ellenére is a keretben lesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

12 éve
Én 2010 óta nem tudok érdemben díjként tekinteni az Aranylabdára. Amióta nem az újságírók szavazatai számítanak, hanem a szövetségek szövetségi kapitányai és csapatkapitányai... és Angolának meg a kis szigetcsoportoknak Messinél kezdődik és áll meg a futball világa. A jövő évit sem fogja más kapni, nyugodjatok meg.
12 éve
Törölt felhasználó
Milyen díj már az amit Messi 3x meg tud kapni???semmi értelme az egész lebonyolításnak meg pontozási skálának!!!!
12 éve
Törölt felhasználó
Bocsánat, hogy ezt mondom, de Jack soha a büdös életbe nem fog Aranylabdát kapni. Nem azért, mert nem érdemli meg, egyszerűen a FIFA egy tetves rohadt korrupt banda, és Arsenal-játékosnak soha nem fogják ezt a díjat odaítélni. Gondoljatok bele: a Verhetetlenek között hány olyan játékos volt, aki megérdemelte? Négy? Öt? És hányan kapták meg? Na látjátok... Amúgy meg a díj már egy kalap trágyát sem ér.
12 éve
Törölt felhasználó
Azért 1 11-est csak összehozott...meg egyébként eszetlenül játszik év eleje óta Vermaelennel egyetemben.Hátvédposzton sokkal nagyobb koncentrációra van szükség,amit jelenleg csak Mertesacker tud produkálni.
12 éve
Szerintem pár év múlva mindenképp megérdemelne egyet! Most néztem róla pár videót és ilyet nem láttam senkitől 14 hónapja. Zseni a srác!
Lehet, hogy merész ez az ötlet, de a jó öreg Chamakhot is ki lehetne majd próbálni ha Jackie formába lendül, mert a marokkói egész jól tolta amikor Wilshere is pályán volt. Remélem a Reading ellen erre sor kerül.

Szólj hozzá