Mikel Arteta, az Arsenal csapatkapitány-helyettese arra hívta fel társai figyelmét, hogy az elkövetkezendő meccseken jobban figyeljenek oda a védekezésnél, különösen a pontrúgások esetében.

A Chelsea ellen mindkét kapott gólban benne volt a tavalyi szezonban kiváló formát mutató Laurent Koscielny, ám Arteta szerint a csapat védekezése okozta a mulasztást a Kékek két találatánál.

"Az elmúlt két meccsen három gólt kaptunk a pontrúgások előtt, emiatt értékes pontokat veszítettünk. Ez nem elég jó." - szögezte le Arteta.

"Nem hiszem, hogy ez csak a védelem számlájára írható, sokkal inkább a pontrúgások előtti egyéni helyezkedés volt nem megfelelő. Nem védtük eléggé a kapunkat, és ebből három gólt kaptunk."

"Nem hibáztathatunk egy játékost. Nagyon gyorsan kell eltakarítani a labdákat az ilyen helyzeteknél, ilyen fajta helyezkedéseket nem enghedhetünk meg magunknak. A Chelsea ellen kapott két gólunk hasonló jellegű volt."

"Nagyon fájó az, amikor azért vesztünk pontokat hazai pályán, hogy egészen jól játszottunk a meccs folyamán. Kiváltképpen azért frusztráló, mert a mi hibánk volt az, hogy nem védekeztünk eléggé jól."

A spanyol játékos azonban visszavágást sürgetett a csapatától a szerdai Bajnokok Ligája-meccsen.

"Az elmúlt két meccsen a bajnokság két legjobb csapatával találkoztunk, és egyáltalán nem volt eldőlve a meccs. Sőt, mi több, mindkét esetben mi voltunk a jobb csapat. Ez mindenképpen pozitívum."

"Vissza fogunk vágni szerdán."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

12 éve
Törölt felhasználó
Talán még 2 u21 meccs. De szerintem ha a Norwich ellen nem is, de az október végi COC meccsen biztosan a padon lesz.
12 éve
Jack további menetrendje hogy fog kinézni?
Még egy U21-es meccs és esetleg a Norwich ellen már padozhat?
12 éve
Azért is örülnék, ha Jack visszatérne, mert nem 2 ember helyett kéne dolgozni szegény Artetanak. Ők ketten bedarálnák a középpályát, támadásban és védekezésben is meg lenne az egyensúly.
12 éve
Nem az utolsó meccse, hanem a legutóbbi. Szerintem erre gondolt Gonka!
2,5 év van még a szerződéséből elvileg.
12 éve
Törölt felhasználó
Hogy hogy az utolsó meccse , lejár a szerződése ??? Akkor azonnal le kell igazolni !!!Paul Scholes 37 éves , Ryan Giggs 38 , THIERRY HENRY 35 !!!!!!!!!!!!!!!!! Benne is ott van még az a 2-3 év !!!!!!!!!!!!KELL!!!!

Szólj hozzá