354 percet kellett várni Olivier Giroudnak ahhoz, hogy a szerdai Coventry City elleni ligakupa-meccsen megrúgja életet első arsenalos gólját - a francia pedig csak remélni tudja, hogy ezek után egy jó sorozat fog indulni a góllövés terén.

Miután az első két-három meccsen nem sikerült találatot szereznie, Giroudon egyre növekedett a nyomás, amit Arséne Wenger is elismert, s aki emiatt tette kispadra a francia csatárt. A Coventry ellen azonban már minden remekül ment, mikor a mérkőzés 38. percében Giroud higgadtan átemelte az ellenfél kapusa fölött a labdát, s megszerezte az első arsenalos gólját.

Giroud reméli, hogy ez a találat egy szép kaland kezdete lesz.

"A gól miatt lekerült a nyomás rólam. Végre sikerült, megvan az első gólom. Ugyanakkor ennek egy szép kaland kezdetének kell lennie." - mondta Giroud.

"Még tudat alatt is az első gólommal foglalkoztam. Igyekeztem nem sokat gondolni erre, de a családomban és a barátok közt is sűrűn ez volt a téma."

"Egy csatár szemszögéből jó érzés ismét a hálóba találni. Már volt gólpasszom korábbról, de ez nem olyan, mint a gólszerzés. Egy csatárnak csak a gól javíthat az önbizalmán. Remélem, ezek után már sokkal többször leszek eredményes."

"Hétről hétre játszani szeretnék, meg akarom találni a ritmust, és gólokat akarok szerezni. Bízok abban, hogy a megfelelő kitartással jönni fognak a találatok."

"Ami a beilleszkedésemet illeti, még van hely a fejlődésre, még szoknom kell az angol ligát. Jól érzem magam, egyre jobban. Szerintem még aterén tudnék javulni, hogyan tartsam meg a labdát a masszívabb védőkkel szemben. Továbbá sokkal pontosabbnak és hatékonyabbnak kell lennem az ellenfél kapuja előtt. Mindezeken már dolgozok, és magabiztos vagyok a szezon hátralévő részét illetően."

"Nagyszerű volt a Coventry elleni meccsünk, tökéletes győzelem volt a Chelsea elleni mérkőzésre. A gólom nemcsak nekem, hanem a csapatnak is önbizalmat adott, most már azonban a bajnokságra kell koncentrálni. Óriási meccs lesz szombaton, de remélem, a mi szemszögünkből nézve jó irányba mennek majd a dolgok."

Giroud úgy gondolja, hogy az Arsenal büszke lehet a szezonkezdésre, de figyelmeztette a társait, hogy nem szabad elszállniuk maguktól.

"Valóban pozitív a szezonrajtunk, erre már tudunk építeni. Úgy gondolom, hogy az Arsenal játékosai szerények, és nem ragadtatjuk el magunkat, hiszen tudjuk, hogy a futballban milyen gyorsan változnak a dolgok."

"Veretlenek vagyunk, ami nagyszerű, és nem is kapunk sok gólt, ami még inkább jó hír."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (31)

12 éve
Törölt felhasználó
Fecc04: Remélem nem fogunk csalódni ,igen az a meccs nagyon ott volt! ;)Bár ekkor még azt hittem hogy Cesc és Song igazi ágyúsok!
12 éve
Törölt felhasználó
http://www.youtube.com/watch?v=VED7WAPBt44

Te jó ég, ezen a meccsen hogy daráltunk! Ma is ezt várom a csapattól... wááá nem bírom ki 13:45-ig :D
12 éve
Törölt felhasználó
Elméletileg Kos-Verma kettőssel kezdünk ;)
12 éve
ericsson: Mit ittál? :D

Szólj hozzá