Arséne Wenger szerint a vasárnapi, Manchester City elleni rangadó fogja alakítani a szurkolók és a szakértők véleményét a bajnoksággal kapcsolatban.

Az Arsenal a Liverpool elleni deribjét követően most ismét egy nagyobb kaliberű összecsapásra számíthat, hiszen a címvédő Manchester City lesz az Ágyúsok ellenfele. Roberto Mancini együttese jelenleg a rosszabb gólkülönbségük miatt az Arsenal mögött áll a tabellán, de az igazi megmérettetés csak most lesz majd.

Elkerülhetetlen lesz, hogy a vélemények csak úgy röpdössenek majd a vasárnapi meccset követően. Ez a normál, ez a megszokott trend, ezt mindenkinek el kell fogadnia. Szóval, gondoskodunk kell arról, hogy ezek a vélemények a mi szemszögünkből pozitívak legyenek.

- mondta Wenger.

A francia szerint azonban a Manchester City keddi veresége a Real Madrid ellen nem fogja befolyásolni a kékek játékát.

Meglepett, ami történt, hiszen 5 perccel a lefújás előtt még ők vezettek 2-1-re. A Madrid elleni mérkőzésükön nagyrészében a védekezésre, és a kontrákra játszottak, azt gondolom, ez ellenünk egy picit más lesz.
Tudjuk, hogy nehéz meccs lesz, de pozitív szellemben utazunk Manchesterbe. Jó esélyünk van arra, hogy megmutassuk mindenkinek, hogy milyen jók és erősek vagyunk. Remélhetőleg meg is tudjuk ragadni ezt a lehetőséget.

A Premier Ligában egyelőre mindössze négy meccset bonyolítottak le, így érhetően nehéz lenne jósolni a bajnoki versenyt illetően. Wenger azonban úgy véli, hogy a kiélezettség még nagyobb lesz ebben a szezonban, mint amilyen a tavalyiban volt.

Csak négy meccs telt még el, és úgy vélem, hogy több csapat is kezd majd visszajönni a versenybe. A Premier Liga mostanság nagyon nehéz, és nagyon kiszámíthatatlanná is vált.
A mostani bajnokság nagyon nyíltnak tűnik. Sok jó csapat van a bajnokságban, de persze négy meccset követően nehéz jó következtetéseket leszűrni. Majd 10-15 meccs múlva elválik, hogy ki lehet érintett a bajnoki versenyben. Nekünk pedig az a feladatunk, hogy ezután is olyan pozícióba kerüljünk, amelyből jó esélyünk lehet a végső sikerre is.
De nekünk magunkra kell koncentránunk, főleg a következetességünkre, és oda kell figyelnünk a hozzáállásunkra. Egészen mostanáig a hozzállásunk az, ami a leginkább kiemelkedő volt.
Magabiztosak vagyunk magunkkal kapcsolatban, megvan a minőségünk, a tapasztalatunk, és a vágyunk, hogy jól teljesítsünk együtt. Ezeknek nagy kihatása van a nagyobb meccseken.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
Szerintem idén nem azt fogjuk látni a csapattól, amit az elmúlt években megszokhattunk a City ellen, azaz a labdabirtoklást előtérbe helyezve mi támadunk a meccs nagyobb részében. Az elmúlt fordulókban észrevehető volt, hogy ha nem egy nagyon defenzív, a támadásokat abszolút feladó csapattal álltunk szemben, akkor átadtuk nekik a területet, a kezdeményezés lehetőségét. Ez akár egy rizikós taktika is lehet ismerve a City támadószekcióját, de kifizetődő is egyben, mivel így legalább területet, és lehetőséget nyerünk a gyors, precíz kontratámadásainkhoz, lásd a Pool elleni Podolski gólt. Érdekes meccs lesz, és ahogy Wenger is nyilatkozta a találkozó végkimenetelétől függően változhat majd az Arsenal megítélése is, remélem pozitív irányban.

Az összeállítást illetően, én Theo-t raknám a kezdőbe, és Giroud-ot, vagy Gervinho-t padoztatnám, de mivel a szerződéshosszabbítás mizéria miatt Walcott valószínűleg ismét csak a padon kap helyet, Gervinho-t pedig nem szívesen tenném ki a jó formája miatt, ezért egy Podolski-Giroud-Gervinho hármassal állnék fel. Chambo nem volt számomra meggyőző az elmúlt meccseken, szóval nálam ő biztosan nem lenne kezdő.
12 éve
Törölt felhasználó
szerintem Giroud helyett Ox fog jáccani, mivel ő azér többet segít a védekezésben mint Gervinho v épp Walcott... Poldi- Gervinho -Ox csatársort várok
12 éve
Törölt felhasználó
A szezon talán legnehezebb meccse vár ránk! Mindenképp pontot/pontokat várok. A vereség nem elfogadható! Remélem ismét a saját kapujuk elé fogjuk szögezni őket.
Én így állnék fel:
Mannone - Jenkinson - Koscielny - Vermaelen - Gibbs - Diaby - Arteta- Gervinho - Cazorla - Podolski - Giroud

Szólj hozzá