Arséne Wenger támogatásáról biztosította Wojciech Szczesny-t annak ellenére, hogy a lengyel kapus a Southampton elleni bajnoki mérkőzésen hatalmasat hibázott, ami gólt eredményezett a Szentek számára.

A fiatal hálóőr hibája csak azért nem döntötte el a meccset, mert az Arsenal már négy góllal vezetett Szczesny hibájakor, az első félidő végén. A szurkolókat persze meglepte Szczesny hibája, s néhányuk már azt fejtegette, hogy Vito Mannone visszakaphatja a kapubéli helyét révén, hogy az olasz kapus mindkét idei bajnokiját gól nélkül hozta le. Ismert, Mannone azok után védhetett a Stoke és a Liverpool elleni meccseken, hogy mind Szczesny, mind Fabianski sérüléssel küszködtek.

Wenger azonban a Montpellier elleni BL-meccs előtt inkább a támogatásáról biztosította Szczesny-t.

"Wojciech a csapat első számú kapusa, hacsak nem változtatom meg az álláspontomat. Ez azonban egy világos tény, emiatt is kapta vissza a helyét a kapuban." - mondta Wenger Szczesnyről, akinek már nem ez volt az első hibája: a nyári Európa-bajnokságon rögtön a lengyelek nyitómeccsén kiállítást érően szabálytalankodott.

"Nem változhat meg ez a helyzet egy hiba miatt. Ez esetben akkor három rossz kapusa lenne a klubnak... Az önbizalomnak a helyén kell lennie."

"A kapusposzt egy különleges poszt, ahol kell az önbizalom. Talán egy picit nyomás alatt játszott látván Mannone jó teljesítményét a Liverpool ellen, de a második félidőben már jobban játszott."

Szczesny még augusztusban fejtette ki, miben is kell még javulnia a teljesítményét illetően.

"Szeretnék még fejlődni. Sajnos a kisebb csapatok ellen nem koncentrálok eléggé, mint ahogyan a rangadókon. Ezen változtatnom kell." - mondta Szczesny.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
Mi az, hogy a kisebb csapatok ellen nem koncentrálok eléggé? Mi lenne ha az egész csapat így vélekedne? Ilyen gólt kapni csak azért mert ő úgy gondolja, hogy ez most egy kis csapat? Le kéne már szállnia a magas lóról ennek a gyereknek mert különben hamar a harmadik számú kapus lehet. Mannone eddig remekelt, én hagynám védeni továbbra is őt. Szczesny te meg először produkálj valami felejthetetlent pozitív irányba is mert rólad is csak a potyáid maradnak meg aztán akkor védheted a Zaglebie Lubin kapuját még 10 évig de nem az Arsenal-ét.
12 éve
Törölt felhasználó
Nem kell ezt a gólt annyira túllihegni! Már elsőre is az volt a benyomásom (pláne az ismétléseket látva), hogy azért ejtette ki a labdát, mert nem akart olyan határozottan felmenni érte, hogy Jenkinsonban kárt tegyen. 4-0-nál éppenséggel még jó döntésnek is mondható. Kár hogy nem bokszolta tacccsra, mert az lett volna az ideális megoldás! Az Eb-n meg kifejezetten jó húzás volt tőle a buktatás. Az sem az ő hibája volt: a védelem csődje eredményezte a ziccert...., ő csak tizire cserélte a "gólt"...., ami aztán kimaradt.
12 éve
Törölt felhasználó
"Sajnos a kisebb csapatok ellen nem koncentrálok eléggé, mint ahogyan a rangadókon. Ezen változtatnom kell." - Kell az önkritika, ettől lesz valaki jobb játékos!

Szólj hozzá