Lukas Podolski elégedetten értékelte csapata és saját maga teljesítményét a múlt hét vasárnapi anfieldi rangadón, amelyen az Arsenalnak 2-0-ra sikerült megverni a Liverpool együttesét, s megszerezni a szezonbeli első három pontot.

Podolski a mérkőzésen remekül játszott: mindamellett, hogy gólt és gólpasszt ért el, a védekezésben is kivette a részét: háromszor szerelt, háromszor volt közbeavatkozó szerelése, és ugyancsak háromszor tisztázott a Liverpool támadói elől.

"Szerintem már az első két meccsen is jól játszottunk, ám miután nem jöttek a győzelmek, a sajtó máris elkezdett kikezdeni bennünket, hogy nem vagyunk elég jók. De a játékunk már akkor is megfelelő volt, egyedül a gólok hiányzotak." - mondta Podolski.

"De ez a helyzet teljesen szokványos. A Kölnél is negatív volt a légkör, ha éppen nem nyertünk - ez a helyzet az Arsenalnál is. Az Arsenal egy nagy csapat, tőlünk mindig győzelmet várnak. Sajnos az első két meccsen csak két döntetlen jött össze, ami érthetően nem elég. De a Liverpool ellen jól játszottunk, s ez boldogságra adhat okot."

Az Arsenal ugyanakkor történelmet írt, hiszen legutóljára az 1924/25-ös szezonban fordult elő, hogy az első három fordulóban egyáltalán nem kapott gólt a csapat a bajnokikon. Podolski szerint a koncentráció pedig kiemelkedően fontos lesz a későbbiekben.

"A Premier Liga nagyon kemény, ez nem a spanyol bajnokság, ami kétesélyes, itt legalább 5-6 csapatnak van reális esélye a végső győzelemre. Nekünk is harcolnunk kell, még van 35 forduló, és ugyanúgy kell küdzenünk, mint a Liverpool ellen vasárnap. Ha így teszünk, az már biztos lesz, hogy a legjobb öt között zárunk majd jövő májusban."

"Nagyon jól játszottunk vasárnap, de ezt kell tennünk mindig: harcolni, futni, és minél több győzelmet szerezni."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

12 éve
Törölt felhasználó
Nagyon jól játszott tegnap Podolski, mind védekezésben, mind támadásban remekelt. Nem egyszer egészen a saját tizenhatosig visszajött védekezni, többek között a gólja előtt is tőle indult az akció, majd felsprintelt a befejezéshez, amit roppant higgadtan oldott meg! Na és már van egy gólpassza is. Erre van szükségünk! Most már az összjátékba is belepasszolt - szó szerint -, ettől csak még jobb lesz!
12 éve
Törölt felhasználó
Athlon, csodálkoztam is, hogy nem írtátok mellé, hogy mit nyertünk akkor. Ha már az első 3 meccsen nem kapunk gólt akkor csak jó lehet, erre bumm :D
12 éve
ericsson, te egy ünneprontó vagy! :D
12 éve
Törölt felhasználó
Csak az 1924/25-ös szezonban 14 győzelemmel 5 döntetlennel és 23 vereséggel a 20. helyen végeztünk 46 rúgott és 58 kapott góllal. Ha valakit érdekelne hol végeztünk akkor.
12 éve
Törölt felhasználó
Megfelelő játék gól nélkül nincsen. Ebben a játékban a gól a cél baszod... :D

Szólj hozzá