Szerda kora este az Arsenal a hivatalos weboldalán jelentette be, hogy megállapodásra jutottak Robin van Persie átigazolását illetően a Manchester Uniteddel.

A hivatalos közlemény szerint van Persie csütörtökön utazik Manchesterbe, hogy megállapodjon Alex Ferguson csapatával, s hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon.

Bár az Arsenal hivatalosan nem komminukálta az átigazolás részleteit, a BBC Sports megbízható értesülésekkel rendelkező újságírója, David Ornstein úgy tudja, hogy a Manchester United 24 millió angol fontot fizet az Arsenalnak a tavalyi Premier Liga-gólkirályért.

Ornstein továbbá azt írta, hogy Van Persie-t az ominózus közleménye után valóban meglepték Wenger új igazolásai, ám a francia a Köln elleni felkészülési meccs előtt már közölte a hollanddal, hogy ha megfelelő ajánlat érkezik érte, akkor mennie kell, révén már nem szerepel a menedzser terveiben.

Arséne Wenger így vélekedik a történesekről:

Van Persie a Manchester Unitedbe fog igazolni, ami nagy kár a számunkra. Az átigazolás még szerda délután befejeződött.

- mondta a francia a TF1 Telefoot adásában.

Soha nem jó dolog ilyen klasszis játékost elveszíteni, de miután már csak egy év volt hátra a szerződésében, nem tudtunk mit tenni.

Wengernek papíron legalább 30 millió font áll még a rendelkezésére az erősítésekre, ám a francia nem fog csatárt venni a holland pótlásául.

Már leigazoltuk Podolskit és Giroud-t, akiket az eredeti terveink szerint azért igazoltunk le, hogy készüljünk van Persie lehetséges távozására.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (208)

12 éve
Törölt felhasználó
gépelési hibákért sry
12 éve
Törölt felhasználó
Én hittem, hogy ő lesz a következő, aki innen vonul vissza. Hát maradt Bergkamp az örök Isten. Régenmindenjobbvolt. Fabregasról tudtuk, hogy megy (a végén már alig vártam, annyira untam a BArca saga-t), Nasri egy pöcs, szóra nem érdemes, Clichy-t, Toure-t sajnáltam, de nem kulcsjátékosok, pótolhatók. RvP legenda lehetett volna, ha még 2-3 hasonló szezont letol itt, a klubb végig mellette állt, miközben ő többet járt kórházba, mint edzésre. Erre lehozza azt a nyilatkozatot. Ott eldőlt az ügy, neki nem volt visszaút, még ha akarta volna is, megértem a klubot, hogy kirakták (én lennék a főnöke, én is kirúgom). Az pedig külön súlyosbító, hogy a ManU.
12 éve
Törölt felhasználó
az talán igaz,hogy Song pótolható,de nem menjen el.közel sem hiányzik egy elvileg bajnokaspiráns csapatnak hogy elmenjen még 1 kulcsjátékos,elment egy klasszis,jönnie kell még egy hasonló szintű játékosnak és nemlesz baj.
12 éve
Törölt felhasználó
ericsson!
Az érdeklődésnél azért többről van szó. A hírek szerint Barton kölcsönbe megy a Marseille-be, míg Mbia a QPR-be. A hír hallatán a Marseille szurkolói valósággal őrjöngenek 🐍
12 éve
Törölt felhasználó
OFF: Jó hír, hogy a Marseille erősen érdeklődik azért a senkiházi Barton iránt. Bár érdekes üzlet lenne a franciáktól, hisz vagy 20 meccsre tiltották el :D

Szólj hozzá