Hírek /

Wenger: Túlléptünk van Persie távozásán

Arséne Wenger úgy gondolja, hogy csapata sikeresen túllépett a tavalyi nyáron gólkirályként az Arsenaltól a Manchester Unitedhez távozó Robin van Persie hiányán.

A holland játékos azóta bajnokká avanzsált új csapatánál, sőt, az Aston Villa ellen rúgott mesterhármasával újból ő vezeti az angol bajnokság góllövőlistáját is.

Wenger szerint az Arsenal megbirkózott van Persie hiányával.

"Amikor egy csapat elveszít egy kulcsjátékosát - ami velünk egy párszor már megtörtént - az a legfontosabb, hogy minél előbb újrastrukúrálják a keretet, s hogy hatékonyan megszervezzék a játékot." - mondta Wenger.

"Egy nagy játékos hiánya mindig érződik. Mindössze annyit tudok mondani, hogy időbe telt, mire túlléptünk a hiányán, de ha megnézzük, hogy ebben a szezonban hány gólt szereztünk eddig, láthatjuk, hogy nem túl vészes a különbség a tavalyi idényhez képest."

"Egy kis időbe eltelt, mire kialakult a mostani játékrendszerünk, mert a tavalyi szisztéma sokszor épült Robinra. Meg kellett találnunk az egyensúlyt a támadás és a védekezés között, de mostanra már stabilizáltuk a dolgokat."

Van Persie 278 pályára lépésből 132-szer volt eredményes az Arsenal színeiben, 2012-ben őt nevezték az Év Játékosa díjának győztesének is, miután az előző szezonban 37 bajnoki találatig jutott. Wenger azonban nem a múltban él, hanem igyekszik a jövőre koncentrálni.

"Nem úgy vágunk majd neki a meccsnek, hogy van Persie statisztikáit elemezzük. Ebben a szakmában csak is előre lehet tekinteni. Számos nagy játékos hagyta már el ezt a klubot, ennyi erővel tele lehetnénk megbánással."

"Egy döntés meghozásánál mérlegelni kell a pro és kontrákat. Csak a klub és a csapat jövője az, amit számít."

"Persze mindig nehéz egy nagy játékost elveszíteni. De minden sokkal nehezebb, amikor egy játékost 24 évesen veszít el a klub, mint amikor egy 29 éves távozik - mivel az utóbbi nagyobb valószínűséggel adott valami nagy dolgot a klubnak. Ez része egy modern hivatásos játékos karrierjének."

"Ebben a szakmában két fontos dolog van: mindent megtenni,hogy a csapatnak jól menjen, másrészt pedig pozitív befolyással kell bírni a körülötted dolgozó emberekre. Úgy gondolom, hogy az Arsenal pozitív dolgot jelentett Robin van Persie karrierjében és magánéletében, tehát jól végeztük a dolgunkat."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

7 éve
Szerintem Persie már a 8-2-nél eldöntötte, hogy a Unitedbe megy, úgyhogy én nem hiszem, hogy bármi esélyünk lett volna megtartani.
7 éve
Törölt felhasználó
kebob75! Valószínű...
Elestünk volna 24 millió fonttól úgy, hogy még csak nem is játszatjuk. Micsoda felvetés!
7 éve
Törölt felhasználó
de igen is be kellet volna törni kispadra küldeni aztán térden állva könyörgött volna hogy játszhasson , es semmiképen nem angliába eladni inkább a bőrszalonnánk vagy a margitnak :zip:
7 éve
Törölt felhasználó
Ha azzal a céllal tartjuk itt, hogy "betörjük", annak a világon semmi értelme nem lett volna. A játékos távozni akart, már januártól kezdve más klubokkal tárgyalt, majd a közleményével meggyalázta a klub hírnevét. Jól döntöttünk.
7 éve
Törölt felhasználó
szerintem óriási hiba volt elengedni főleg a konkurenciának padoztatni kellet volna mint tevezt a cityben betört volna mint egy csikó . egyébként hálátlan áruló jobban belegondolva az 1 jó szezonja után lépett előtte meg a olyan volt mint diaby fél idényeket maródon volt bezzeg most végig fitt ezért kijelenthetjük hogy áruló .

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek