Andre Santos, az Arsenal brazil bal bekkje olyan jól akar játszani a klubcsapatában, hogy teljesítményével meggyőzze a válogatottja szövetségi kapitányát, Mano Menezes-t, hogy van helye a seleção-ban.

A 29 éves védő egy Németország elleni barátságos meccsen elkövetett hibája miatt veszítette el a helyét a brazil keretben, ám a közelgő 2014-es világbajnokság miatt, amit éppen Brazíliában rendeznek, szeretne minél hamarabb bizonyítani az edzőnek.

"Az a célom, hogy visszatérjek a nemzeti csapatba." - mondta Santos az egyik brazil rádiónak.

"Miután az egyik legnagyobb klubcsapatnál, az Arsenalnál játszhatok, úgy gondolom, hogy ha ott jól teljesítek, akkor visszakerülhetek a válogatottba is. Ehhez egy jó szezonkezdésre lesz szükségem. Menezes egy logikus szakember, aki tiszteli a játékosait, s megadja nekik az esélyt a bizonyításra."

"Olyan játékosokat hív be a keretbe, akik jó formában vannak. Ha én is ki tudok fogni egy jó időszakot, akkor meg fogom érdemelni a meghívót a válogatottba."

Santos végül arra is kitért, hogy milyen nehéz volt átélni a tavaly decemberi bokasérülését.

"Nagyon megviselt a tavalyi sérülésem, ami miatt négy-öt hónapot is ki kellett hagynom."

"Az új szezonnal kapcsolatban azonban bizakodó vagyok. Ha jól játszom a világ egyik legnézetebb ligájában egy olyan csapatban, amelyiknek a végős sikerre is esélye van, akkor ismét kaphatok egy esélyt a bizonyításra a válogatottamban."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

12 éve
Törölt felhasználó
Elég kemény kritikát kapott néhány hónapja Menezes-től, és a szöv. kap. szavaiból kitűnt, hogy nem tartozik a kedvenc játékosai közé a mi Santosunk. Tehát játsszon akármilyen jól, nem vagyok benne biztos, hogy őt favorizálják a jövőben bal bekk poszton.
12 éve
Hááát a keretbe lehet bekerül, de a kezdőbe marcelo mellett nem sok sót fog megenni.
12 éve
Egy esély mindenképp megérdemelne, ha jobban odafigyelne a védekezésre.

Szólj hozzá