A Barcelonához közel álló spanyol forrás, a sport.es szerint a Tito Vilanova irányítása alatt álló katalán csapat fokozni készül az érdeklődésüket Alex Song iránt.

A héten már felmerült, hogy a Barcelona az Arsenal kameruni játékosával pótólná a Kínába igazoló Seydou Keitát, miután a legfőbb kiszemeltjük, Javi Martinezért irreálisan sokat kér az Atletic Bilbao. A Barcelonát eginkább Song sokoldalúsága győzte meg, miután a 25 éves játékos nem csak védekező középpályásként, hanem középső védőként is tud játszani.

A sport.es is lehozta a The Guardian brit lap értesüléseit, amely szerint Song kihúzta Arséne Wengernél a gyufát, miután a kameruni játékos meg szeretné hallgatni az érte érdeklődő csapatok, köztük a Barcelona ajánlatát is.

A spanyol lap úgy tudja, hogy a Barcelona igyekszik kihasználni a jó kapcsolatukat Song képviselőjével, azzal a Darren Deinnel, aki Cesc Fabregas menedzsere is. A legnehezebb lépés azonban az Arsenallal való megegyezés lesz, s miután Songot egészen 2015-ig szerződés köti a klubhoz, Wengert csak egy 25 millió eurós ajánlat győzhetné meg a kameruni esetleges elengedéséről.

A Barcelonának elvileg még 25 millió euró áll a rendelkezésére az átigazolásokra Jordi Alba megvételét követően, ám a katalán csapatnak nem túl sürgős egy védekező középpályás leigazolása, s a sport.es is megjegyzi: Vilanováék egészen az átigazolási szezon utolsó napjáig is kivárhatnak.

Addig azonban a Barcelonánál ugyanazt a taktikát folytatják a kiszemeltjük megszerzésée szempontjából, amit Fabregas esetében ismerhettek meg az Arsenal szurkolói: a Barcelona játékosai a sajtón keresztül próbálják Song fejét elcsavarni. A hét elején előbb Busquets, most pedig Inietsa fejtette ki véleményét Songgal kapcsolatban.

"Song egy zseni. Egészen biztosan nem tegnap derült fény a tehetségére, tekintve, hogy hány éve játszik már." - mondta Iniesta.

"Láttam egy pár sajtóanyagban, hogy akár hozzánk is érkezhet. Nem tudom, hogy valóban ez-e a helyzet, de ha valóban jön, szívesen látjuk majd a keretünkben. Ha úgy alakul, hogy a Barcelona játékosa lesz, akkor az csak is a képességén múlt."

Mindeközben német források szerint elképzelhető, hogy a Bayern München is beszáll a Songért folytatott harcba, így a közelgő napokban még minden bizonnyal hallunk a kameruni játékosról.

 

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (39)

12 éve
Törölt felhasználó
Abban a csapatban két ember tud tisztességesen nyilatkozni, Messi és Fabregas!
12 éve
ericsson! Hát én nem! Az edzőjük meg azt dumálja, hogy nem akarnak tiszteletlenek lenni hát mintha a tisztesség mintaképei lennének, de akkor meg rászólhatna a játékosaira, hogy fogják be a pofájukat!
Szerintem messit későbbre tartogatják holnap majd alves aztán csavi, jövőhéten meg a jólfésült pulikutya is biztos mond egy-két jó szót és utána majd messike
12 éve
Törölt felhasználó
Már kezdtem megbarátkozni velük. Ám aki gerinctelen volt, az gerinctelen is marad. Holnap ki jön? Messi a tippem.
12 éve
Na már Pique is kezdi! Dögöljenek már meg ezek a rohadék fa....ók!
12 éve
Törölt felhasználó
carp14! Egyetértek! A minőséget meg kell fizetni, sőt, arra is nyugodt szívvel hivatkozhatunk, hogy mind az ifiakadémia fenntartása, mind az egész Európára kiterjedő felderítő-hálózat fenntartása nagyon drága, nem beszélve a játékos hosszú éveken át történő bérezéséről.

Szólj hozzá