Az Arsenal kedd délelőtt hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolták a 27 éves Santi Cazorlát a Malaga együttesétől.

Cazorla immáron hosszú évek óta megbecsült tagja a spanyol válogatottnak, de klubszinten is többször bizonyított már. Az előző évben az ő teljesítménye is elengedhetetlen volt, hogy a Malaga története során először bejusson a Bajnokok Ligájába.

Az Arsenal már az előző nyári átigazolási időszak során is szerette volna leigazolni Cazorlát, ám a klubnak nem volt elegendő rendelkezésre álló forrása, hogy nyélbe üssék az üzletét, így a spanyol játékos a Malagához csatlakozott a Villarreal együttesétől.

Idén azonban a Malaga anyagi problémáit kihasználva az Arsenal ismét bejelentkezett a spanyol játékosért, s végül rábírták az andalúz klub vezetőségét, hogy Cazorla eladásával enyhítsék a forráshiányukat. Bár az Arsenal nem hozta nyilvánosságra az üzlet sarokszámait, megbízható hírek szerint 17 millió angol fontba került a játékos az agnol csapatnak: ebből 12 milliót kell egyösszegben kifizetniük.

A középpályás a Malaga külön engedélyével még az átigazolása hivatalossá tétele előtt elutazhatott az Arsenal kölni edzőtáborába, ám azóta már a spanyol csapat is megerősítette, hogy Cazorla az angol klub játékosa.

SANTI CAZORLA:

Nagyon boldog vagyok, hogy az Arsenalhoz igazolhattam, ezt a csapatot nagyszerű játékosok alkotják, ráadásul egy fantasztikus stadionjuk és óriási szurkolói tömegük is van. A csapatot a világ egyik legjobb menedzsere vezényli, a klub játékstílusát pedig Európa-szerte csodálják. Izgatottan csatlakozom tehát az egyik legnagyobb klubhoz a világon, s nagyon várom már, hogy a Premier Ligában is kipróbálhassam magam. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy az Arsenal a trófeákért küzdhessen, s hogy boldoggá tegyem a szurkolókat.

ARSÉNE WENGER:

Santi Cazorla egy fantasztikus igazolás a számunkra. Santi óriási tapasztalattal rendelkezik mind klub-, mind válogatotti szinten, így a keretünk színvonala jócskán emelkedett. Ő egy sokoldalú, támadószellemű játékos, aki nem csak mindkét szélen, de középen is kiemelkedően tud játszani. A tempója, valamint a technikai képzettsége kimagasló, nagyon örülünk, hogy immáron ő is a csapatunk tagja.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (93)

12 éve
Jorhiff, légyszíves, ne bombázd tele fake hírekkel az oldalt, ha így lenne, már régen beszámoltunk róla. Van Persie családos ember, és a legtöbb focistával ellentétben még normális is.
12 éve
Törölt felhasználó
Letartóztatták hétfőn vanPersiet nemi erőszak miatt???
12 éve
Törölt felhasználó
-
12 éve
De Songra visszatérve, lehetne őt is pótolni (nagy nehezen), de nem A SZEZON RAJT ELŐTT MÁSFÉL HÉTTEL!
12 éve
Ez az éppen a sérülés, mert Coq se arról híres, hogy ne húzódna meg 3 meccsenként! Abban egyet értek, hogy Francis tehetségesebb mint Song volt 21 évesen, de ne egy 21 éves sráccal pótoljunk egy klasszis kp-ást ( a klasszis szót nem azért használom mert elfogult vagyok Song iránt és nem látom a hibáit, de és én is megbízhatóbb teljesítményt várok tőle de sztem ő klasszis)

Walcottról meg azt hallottam, hogy gyorsan meg akar egyezni a klubbal, és a klub is megszeretne ezért még a szezonrajtig tesznek elé egy szerződést!

Szólj hozzá