Az Arsenal új szerzeménye, Santi Cazorla a csapat hivatalos médiájának adott nyilatkozatában úgy nyilatkozott: ez az átigazolás egy olyan lehetőség volt, amit nem szalaszthatott el.

A 27 éves játékos kedden jelentette be az Arsenal, de az érdeklődés már az előző évben is tiszta volt, igaz Cazorla ekkor a Malagát választotta a Villarrealtól való távozásakor. Az azóta nehéz anyagi helyzetbe kerülő Malaga a tartozásai kiegyenlítése miatt kénytelen volt megválni Cazorlától is, így kapóra jött az Arsenal érdeklődése.

Az átigazolása kapcsán Cazorla csak szuperlatívuszokban beszélt az Arsenalról.

"Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, az Arsenal egy hatalmas klub. Ez egy óriási lépés a karrieremben, remélem, hogy csupa jó dolog fog érni itt. Remélem, hogy sikerül majd trófeákat nyernem az Arsenallal, természetesen csak ez lehet a cél." - mondta Cazorla.

"Már akkor is volt érdeklődés az Arsenaltól, amikor 2011-ben végül a Malagát választottam, de már akkor is nagyszerű csapatnak tartottam őket. Most úgy alakult, hogy a Malagánál nem tudtuk úgy folytatni, ahogyan azt terveztük, ugyanakkor ezáltal az egyik legnagyobb csapathoz igazolhattam a Premier Ligába."

"Ezt a lehetőséget nem hagyhattam ki. 27 éves vagyok, ez volt az utolsó vonat, amire felszállhattam."

Cazorla azt is elárulta, hogy kikkel beszélt az Arsenalhoz való igazolása előtt.

"Mindenki, akit ismerek és aki már játszott az Arsenalnál - Robert Pires és Cesc Fabregas is csak pozitív jelzőkkel illették a klubot. Robertet még a Villarreal-nál ismertem meg, s természetesen tudott a rólam szóló pletykákról. Elmondta, hogy az Arsenal egy nagyszerű csapat, s hogy élvezni fogom a londoni életet. Csak bátorítani tudott az Arsenalhoz való igazolásról."

"Cesc is ugyanezeket mondta el. Annyit mondott, hogy az Arsenal egy remek klub, s hogy élvezni fogom az ottani életet, a stílusom be fog illeni a csapat játékrendszerébe. Ez egyébként már látszik is."

"Beszéltem több spanyollal is a Premer Ligáról: Matával, Silvával, Reinával, Torresszel. Mindannyian elmondták, hogy mennyire jó az angol ligában játszani, meséltek egy kicsit az angol meccsekről. Mondták, hogy az angol liga másabb, mint a spanyol, de errefelé a spanyol játékosok jól teljesítenek. Ők jelentik a példát, és én is úgy fogok majd beilleszkedni az angol ligába, ahogyan ők tették azt korábban."

"Az Arsenal pedig az egyik legnagyobb európai klub, amelyik mindig a trófeákért harcol, már csak ez is egy ok volt, hogy ideigazoltam."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

12 éve
Törölt felhasználó
Jött a Barca-Song pletyka, amire jött az Arsenal-Javi Garcia pletyka 12 millió fontról van szó

Cazorla nagyon jó, hogy jött, egy ilyen ember kellett, szerintem olyan fontos lesz, mint Arteta
12 éve
Törölt felhasználó
OFF: Nem csodálkozom, ha a pénzért megy el Robin. Egy normális cipőre nem telik neki :D http://ow.ly/i/PyB4/original
12 éve
Törölt felhasználó
Nem hát! Lecseréltük az "elejét". Most kicsit megigazítjuk a "hátulját" és Go! :D :D
12 éve
Jó, de minden poszton nem kell embert cserélni ;) Még egy védekező középpályás és indulhatunk a BL-győzelemért.
12 éve
Törölt felhasználó
Athlon: Kicsit elszálltunk?! Mi már a BL-győztes csapatot építjük! 🧀

Szólj hozzá