Olivier Giroud nagyon várja az első arsenalos szezonját, amiben - véleménye szerint - felboríthatják az erőviszonyokat.

A fogadóirodák jelenleg 14-szeres szorzót ajánlanak az Arsenal végső sikerére a 2012/13-as szezonban, ám Giroud a korábbi csapatával, a Montpellier-vel még ennyire sem volt esélyes, hogy megverik a PSG-t és a Lille-t a tavalyi francia idényben.

Végül Giroud 21 góllal és 9 gólpasszal járult hozzá ahhoz, hogy a Montpellier az első bajnoki szezonját ünnepelhesse fennállása során három ponttal megelőzvén a jóval nagyobb költségvetéssel rendelkező Paris Saint-Germaint. Most a francia az új csapatával akarja felborítani a papírformát.

"Valóban egy különleges szezonon voltam túl a Montpellier-vel, soha nem fogom elfelejteni az elmúlt idényt, főleg a bajnoki cím miatt." - mondta a 25 éves játékos.

"Remek mentalitás volt a csapaton belül, fantasztikus küzdőszellemmel, s már nagyon várom már, hogy ezeket a dolgokat felfedezzem az Arsenalnál is - lényegében ez is igazoltam ide."

"A Montpellier-vel kapcsolatban senki sem számolt azzal együtt, hogy valaha is bajnokok leszünk, talán ez tette még szebbé a végső sikerünket. Az Arsenal talán nem olyan nagy esélyese a bajnokságnak, mint a manchesteri klubok, de úgy hiszem, mi lehetünk a sötét lovak, és felboríthatjuk a papírformát. A Montpellier-vel sikerült ezt elérnem, remélem, hogy az Arsenallal is sikerülni fog."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (31)

12 éve
Így van. Nem véletlen kapott 30-on aluli mezszámot Wengertől. Akár jön Sahin, akár nem, Coquelin idén megmutathatja, mit tud.
12 éve
Törölt felhasználó
Ahányszor Coq pályára lépett az elmúlt szezonban, rossznak mondható játékot egyszer se láttunk tőle, sőt! Nekem a legemlékezetesebb a januári Fulham elleni (vesztes) meccse volt, ott azt hiszem, hogy ő lett az MotM. Nagy jövő áll előtte, semmi kétség, és éppen a sokoldalúsága emeli ki a "sok" közül.
12 éve
Coquelin egy félelmetesen jó játékos, aki nagyon sokoldalú. Az Aston Villa elleni meccsen emlékeszem, hogy az első félidőben nagyon szívatta őt N'Zogbia, féltem, hogy le is kell cserélni. A második félidőre azonban nagyon összeszedte magát, s bár mindvégig látszott, hogy egy középpályásról van szó, remekül megoldotta a feladatát. Nincs bajom Jenkinsonnal, de Coquelin középpályásként levitte őt, ki kéne őt adni egy év kölcsönbe. Yennaris biztató volt.
Én nem vennék jobb hátvédet, van der Wiel nem olyan jó. Inkább Azpilicueta, de ő meg Chelsea-jelölt.
12 éve
Törölt felhasználó
Ja, értem.

Én meg azt mondom, hogy Sagna felépülése már nincs olyan messze (a csapattal edz), és ha ki is hagyja a szezon első néhány fordulóját, a fiatal srácoknak, akik a posztján bevethetők (Jenkinson, Yennaris, Coquelin), ez egy óriási lehetőség, amit meg kell kapnia (az adott játékosnak), illetve kapniuk. Ezzel a hármassal meg lehet oldani ezt a kérdést. Elég Jenkinson őszi, hosszabb sérülése előtti játékára, vagy Coquelin védőmunkájára (jobb-bal) visszaemlékezni.
12 éve
Szerintem is elférne itt egy jó van der Wiel, mert Jenkinson nem egy életbiztosítás és Sagna meg eléggé sérülékeny mostanában!

Szólj hozzá