Wojciech Szczesny úgy gondolja, hogy az Arsenal a soron következő idényben erősebb lesz, mint amilyen a tavalyiban volt - mondta ezt a lengyel kapus annak ellenére, hogy a csapatkapitány Robin van Persie távozhat a klubtól az augusztusi szezonrajt előtt.

A lengyel kapus azzal indokolta álláspontját, hogy Arséne Wenger eddig két válogatott csatárral: Podolskival és Giroud-val erősítette meg a keretet, illetve Steve Bould lett a nyugdíjba vonuló Pat Rice utódja az asszisztens menedzseri poszton.

"Olyan tervekkel vágunk neki a következő szezonnak, mint amilyennel a korábbiakban: trófeákat akarunk nyerni. Nyilvánvalóan egy ideje már képtelenek vagyunk kupát nyerni, ami csalódást keltő dolog mind nekünk, játékosoknak, mind a rajongóknak. Mégis azt gondolom, hogy a következő szezonban erősebbek leszünk, mint az előzőben." - mondta Szczesny az Arsenal hivatalos weboldalának.

"Most már a tavalyi egy kissé tapasztalatlanabb játékosaink is érettebbek, ráadásul sikerült néhány remek igazolással is megerősíteni a csapatot, így többen lesznek majd képesek gólokat szerezni. Podolski gólszerzési rátája például magáért beszél."

"A támadásokat illetően erősek vagyunk, míg a védekezésbe Steve Bould, az új asszisztens menedzserünk rengeteget munkát és energiát fektet, sokkal jobbak leszünk ilyen téren is. Mindent egybevetve pedig úgy gondolom, hogy erősebbek lehetünk."

Manuel Almunia távozása óta Szczesny hivatalosan is megkapta az egyes számú mezt a csapatnál, ami szerinte egy óriási megtiszteltetés. Ezzel együtt a lengyel kaups mégsem gondolja úgy, hogy bérelt helye lenne a kezdőcsapatban.

"Óriási megtiszteltetés, hogy egy ilyen klubnál én viselhetem az egyes számú mezt, mindent meg fogok tenni, hogy bebizonyítsam, jogosan kaptam meg."

"A tavalyi volt az első teljes szezonom, és sikerült minden meccsen játszanom. Úgy tűnik tehát, hogy a menedzser bízik bennem és ez nagyon jól esik. Természetesen a következőkben is szeretném meghálálni a bizalmát."

"Nagyon várom a következő szezont, de a versengés igencsak nagy lesz. A tavalyi példa miatt mondhatnánk azt, hogy én vagyok az állandó kapusa az Arsenalnak, de Lukasz Fabianski és Vito Mannone is remekül dolgozik, hogy kiszorítson engem."

"Mindez persze azt is jelenti, hogy nem fenyeget az elkényelmesedés veszélye. Hiába kaptam meg az egyes számú mezt, továbbra is bizonyítani akarok."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá