Arséne Wenger úgy véli, hogy az idei helyzet összehasonlíthatatlanul jobb a tavalyinál, noha ahogyan egy évvel ezelőtt, úgy most is egy kulcsjátékos áll közel ahhoz, hogy elhagyja az Arsenalt.

Tavaly Cesc Fabregas és Samir Nasri voltak azok a játékosok, akik távoztak az Arsenaltól, idén pedig Robin van Persie lehet a következő. Egy évvel korábban azonban a csapat helyzetét nagyban megnehezítette két kulcsjátékos, Jack Wilshere és Abou Diaby hosszú távú sérülései, ám most mindkét szóban forgó játékos közel van a visszatéréshez.

"Nem ugyanolyan a helyzet most, mint tavaly. Van egy remek csapatunk, ráadásul vettünk két klasszis csatárt." - mondta Wenger a malajziai sajtótájékoztatóján.

"Tavaly nem csak az átigazolási piacon veszítettünk el két játékost, hanem a sérülések terén is. Sem Wilshere, sem Diaby nem volt bevethető az előző szezon elején, ahogyan Rosicky sem, ez pedig nem volt kiszámítható. Főként a sérülések miatt volt nehéz a szezon kezdete. Azt tudtam ,hogy Fabregas menni fog, de nem számolhattam Wilshere vagy Rosicky sérüléseivel."

"Nagyon céltudatosak vagyunk, tudjuk magunkról a kérdések ellenére is, és büszkék vagyunk arra a rendszerre, ahogyan a klubot működtetjük."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (79)

12 éve
Törölt felhasználó
Arsenaldenis !
Ez csak egy olyan "fitnes" játék volt,azért is nem látszodott sok játékoson az akarat,mert még nem elég fittek ! Chamakhon ideges amikor nála van a labda ...Afobe higgadtabb és szerintem több van benne mint Chamakhban,ez az ÉN véleményem ! ;)
Amugy Aneke sem volt rossz,olyan Diaby féle higgadt középpályásnak tűnik,habár most látom elősször játszani,Bartleytól sokat várok ! :)
Eastmondban is látok valamit ! :D
12 éve
Chamakh ma nem is volt olyan rossz, de kritizáljatok...amikor én mondtam egy rossz szót Ramsey-re ( ami jogos volt), le lettem osztva
12 éve
Törölt felhasználó
Már nem azért, de Afobe játéka számomra nagy csalódás volt! Persze fiatal, van potenciál benne (pl tavaly az Emirates Cupon nagyon meggyőző volt), és felkészülési időszak,stb, de nem láttam rajta, hogy annyira akart volna! sokszor csak sétálgatott, nem vett részt a letámadásban, ha csak egy kicsit is szar passzt kapott,már nem is ment érte, szóval nem nagyon küzdött...Befejezésben sem volt higgadt, sőt a ziccere egyszerűen nevetséges volt, hogy ilyen csúnyán elhibázta! Nehogy félreértsetek én bírom a srácot, de az túlzás, hogy jól játszott ma, sőt! Chamakh konkrétan veszélyesebb volt, volt 1 ziccere, 2 lövése, egy fejese. Ő se játszott jól,de az túlzás, hogy szar volt! Aneke is elég gyenge volt, csak egyszer-egyszer villantott összjátékban,de tőle is jóval többet vártam volna, főleg összehasonlítva pl Eisfeldel, aki beállása után azonnal lendületet adott a csapatnak!
Összességében viszont a második félidei csapat sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, mint az első félidei, úgyhogy biztató, hogy vannak jó fiataljaink, és bátran lehet hozzájuk IS nyúlni!
12 éve
Törölt felhasználó
Nem tudta megtartani a labdákat, állandóan hátra fele passzolt, ebből következik, hogy nem voltak kiszámíthatatlan passzai, kapura sem tudott fordulni. Jóformán hátrány volt mintsem előny. Ha nektek ez kell akkor maradjon...
úgy védjétek majd, ahogy majd a szezon közepén is fogjátok.

Szólj hozzá