Arséne Wenger egy friss interjújában elmondta, hogy kitart az elképzelései mellett, s továbbra sem hajlandó nagyobb összegű átigazolásokba pénzt ölni, hogy elismertebb játékosokkal is megerősítse a csapatát.

Az Arsenalt az Emirates stadion építése óta nagyon sok kritika éri, hogy vagy nincs elég pénz a megfelelő erősítésekre, vagy ha van is - sokak szerint ez a valós opció -, akkor sem használják a forrásokat arra, hogy komolyabb átigazolásokat is végrehajtsanak.

Ezt a problémát azonban az a tény súlyosbítja, hogy a Wenger által létrehozott tervnek, azaz vagy olcsó, nem-ismert játékosoknak vesznek, vagy fiatalokat, is megvannak a hátrányai: az előző években több olyan játékos is távozott, akikkel a hosszú távú jövőben is számolt volna a francia, az idén pedig Robin van Persie követheti Samir Nasri és Cesc Fabregas példáját.

Wenger azonban e tények ellenére sem hajlandó változtatni az elképzelésein.

"Szerencsére vannak pártfogóim a tervemben, mint például Cruyff, és nem tervezem azt, hogy változtatok." - mondta Wenger.

"Normális esetben az ember azt várná, hogy egy játékos pályája csúcsán is kitart a csapata mellett, ugyanakkor a közelmúltbeli példák mást sugallanak. Én is áldozata vagyok ennek a trendnek. Fabregas, Nasri, Clichy is akkor hagyták el a csapatot, amikor a legjobb éveik közvetkeztek a karrierjükben."

"Én sohasem hagytam el a klubot, pedig higgyék el, voltak anyagilag jobb lehetőségeim is. Már 16 éve is ugyananez volt a szemléletem, és nem tervezem, hogy ezen változtatok."

"Azt is cáfolom, hogy a pénz lenne a motivációm. Cruyffhoz hasonlóan én sem azért ölök megannyi időt a fiatal játékosokba, hogy aztán jó pénzért távozzanak."

"A Cruyffhoz, vagy hozzám hasonló emberek egész egyszerűen vissza akarnak valamit adni a futballhoz."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (29)

12 éve
Törölt felhasználó
Szerintem,olyan hogy nem akart uj szerződést aláirni,de a végén fordult a kocka :D
12 éve
Törölt felhasználó
milyen fordulat volt rooneyal??????
12 éve
Törölt felhasználó
Köszi ! 🧀
Nagyon reméllem hogy marad,ő a kapitány ! Rooney-val is volt ilyen,és továbbra is a szurkolok kedvence! Rvp is az marad,ha aláir ;)
12 éve
Törölt felhasználó
A Sky Sports egyik munkatársa, Dharmesh Smith jól értesült forrásokra azt állította, hogy azért Van Persie távozása nincs kőbe vésve az Arsenalnál, s könnyen lehet, hogy olyan fordulatot vesz az ügy, mint amilyen Wayne Rooney-é volt néhány éve.
Nagyjából ezt !
12 éve
Törölt felhasználó

Szólj hozzá