Az Arsenal és Arséne Wenger a 900. közös meccsük elé néz a szombati, Norwich elleni bajnoki alkalmából, ahol az 520. győzelem lesz a cél.

Az elmúlt 899 meccs javarészt (66,5%) a bajnokságban került lejátszásra, míg 147 (16,4%) a Bajnokok Ligájában, amely sorozatban legalább a csoportkörig eddig minden Arsenal eljutott a francia regnálása alatt, s ezt a célt természetesen idén is el akarja érni a csapat.

Wenger első meccse 1996. október 12-én volt az Arsenallal a Blackburn Rovers ellen. Azóta, minden sorozatot figyelembe véve Patrick Vieira volt az a játékos, akit a legtöbbször pályára küldött Wenger, egészen pontosan 402 alkalommal, az esetek 44,8%-ában, de a francia mögött nem sokkal van lemaradva Thierry Henry (377) és Dennis Bergkamp (376) sem.

"Egy picit meglepődtem, mert fogalmam sincs, hogy hová tűnt az előző 899 meccsem." - fogalmazott Wenger.

"Ebben a munkában mindig a következő meccsre kell fókuszálni, s a lehető leghamarabb el kell felejteni az előzőt."

"Természetesen figyelemreméltó a 900-as szám, de számomra csak az a legfontosabb, hogy megnyerjük a soron következő mérkőzést." - magyarázta Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

12 éve
Törölt felhasználó
agyuboy92
ne legyünk telhetetlenek:D
12 éve
Törölt felhasználó
Még néhány szám...

899 mérkőzés, 519 győzelem, 204 döntetlen, 176 vereség, 1654 rúgott gól - 855 kapott gól.

Elképesztő számok, és ez egy nagyon jó arány!
12 éve
Törölt felhasználó
fecc04 100%ban egyet értek Senki ne merje kritizálni Wengert (talán SAF megteheti de ő meg nem szokta mivel tisztelik egymást és spanok is :D) Wengerrel remélem 2020 ig hosszabítanak aztán jöhet Titi a helyére :D

ricsó inkább 9-el tegyék emlékezetessé :D
12 éve
Törölt felhasználó
Sokan nem tudják értékelni, de Wenger egy kiváló menedzser, az egyik legjobb a világon! Amit az Arsenalnál csinál - és csinált, azt nem sokan tudnák utána csinálni, mondom ezt annak ellenére, hogy 2005 óta ez trófeákban nem mutatkozott meg! Én hiszem, hogy a visszavonulása előtt még sikerre vezeti a csapatot. Elismerésreméltó jubileumhoz ért el, remélem, hogy ezt egy győzelemmel ünnepli a csapat! Kívánom, hogy legyen meg még az 1000. is!

Megjegyzés: ahogy év elején is mondtam - a BL-szereplésre ő maga a garancia, ha eddig minden évben odavezette a csapatot, akkor most is odafogja!
12 éve
Törölt felhasználó
pff az igen... akkor emlékezetessé kell tenni a fiúknak egy ötössel:D

Szólj hozzá